AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ofis kirasi gider olarak gosterilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ofis kirası gider olarak gösterilir mi?​

Kiranın tamamı gider olarak yazıla bilirken, eğer home ofis yapılan konut veya iş yeri vergi mükellefinin kendisine aitse amortismanın P’si gider yazılabilir.

Home ofis giderleri nasil işlenir?​

Elektrik, Su, Aidat, Internet giderlerinin yarısı olabilir. Kiradaysanız kira giderinin tamamı kabul edilir ama stopaj maliyeti çıkar ! Ev sizin ise evin eskime payı (amortisman) gider olarak kabul edilir. Evin değerinin 1/50 sinin yarısı her sene gider olarak kabul ediliyor.

Hangi belgeli giderler vergiyi azaltır?​

Hangi belgeli giderler vergiyi azaltır?
Belgeli gerçek giderde yüzde 15’lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, yüzde 15’lik sınıra takılmadan vergi matrahını azaltıyor, dolayısıyla ödenecek vergiyi de azaltıyor. * Son beş yılda konut alanlar, konut edinim bedelinin (tek bir konut için) yüzde 5’ni kira gelirinden düşebiliyor.

Ofis mobilyası gider yazılır mı?​

Ofis mobilyası gider yazılır mı?
İşyeriniz için almış olduğunuz mobilya, demirbaş, saksı, tablo v.b. harcamalarda gider olarak dikkate alınır. Sadece 1500 TL üzerinde ise amortisman (eskime payı) hesaplanarak her yıl bir kısmı gider yazılır.

Eve yapılan masraf vergiden düşer mi?​

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemelerinden bazı giderler düşürülebiliyor. Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için yapılan onarım giderleri ile bakım ve idame giderleri, kira gelir vergisinden düşürülebiliyor.

Eğitim giderleri vergiden düşer mi?​

Gelir Vergisi mükelleflerince yapılmış olan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilmesi şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Şirkete neler gider gösterilebilir?​

Şirkete neler gider gösterilebilir?
Gider olarak kabul edilen harcamalar şöyledir:
- Yemek giderleri: Şirketin faaliyeti için yapılmışsa.
- Seyahat harcamaları: Uçak, otobüs, deniz otobüsü, tren, otel, otopark vb harcamalar dahildir.
- Taşıt giderleri: Yakıt, sigorta, kira, tamir vb giderler dahildir.

Ofis giderleri Nelerdir?​

Ofis giderleri Nelerdir?
İşletme Giderleri Nelerdir?
- Personel Maaşı Şirket çalışanlarının aldığı maaş veya ücretleri kapsar.
- 2. Sigorta. Birçok işletmenin ödediği farklı sigorta türleri vardır.
- 3. Gelir Vergisi, KDV vb. Vergiler.
- Yemek Giderleri.
- 5. Kira.
- Ofise İşletim Giderleri.
- 7. Reklam ve Pazarlama.
- 8. Muhasebe Ücretleri.

Evet, ofis kirası genellikle gider olarak gösterilebilir. Ancak, evde home office yapıyorsanız ve konut veya iş yeri vergi mükellefinin kendisine aitse, kira giderinin tamamı değil sadece amortisman gideri olarak gösterebilirsiniz. Evet, ödediğiniz elektrik, su, aidat, internet gibi giderlerin yarısı gider olarak kabul edilebilir. Eğer kendi mülkünüzde iş yapıyorsanız, evin amortisman gideri olarak değerinin 1/50'sinin yarısı her yıl gider olarak dikkate alınabilir.

Belgeli giderler vergiyi azaltabilir. Belgeli gerçek giderlerde yüzde 15'lik bir sınır bulunmamaktadır ve vergi matrahını azaltarak ödenecek vergiyi azaltabilir. Ayrıca, son beş yılda konut alanlar, konut edinim bedelinin yüzde 5'ini kira gelirinden düşebilirler.

Ofis mobilyaları da gider olarak kabul edilir. İşyeriniz için aldığınız mobilya, demirbaş, saksı, tablo gibi harcamalar gider olarak dikkate alınır. Ancak sadece 1500 TL üzerindeki harcamalar için amortisman hesaplanarak her yıl belli bir kısmı gider olarak yazılabilir.

Eve yapılan masraflar vergiden düşülebilir. Kiraya verilen gayrimenkul için yapılan onarım giderleri ve bakım idame giderleri, kira gelir vergisinden düşülebilir.

Eğitim giderleri de gelir vergisi mükellefleri için vergiden düşülebilir. Fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilen eğitim harcamaları yıllık beyanname ile bildirilen gelirden indirilebilir.

Şirkete yemek, seyahat, taşıt gibi giderlerin yanı sıra reklam ve pazarlama harcamaları da gider olarak gösterilebilir. Personel maaşları, sigorta ödemeleri, vergiler gibi harcamalar da genellikle şirket giderleri olarak kabul edilir.

Özetle, ofis giderleri genellikle işletme giderleri kapsamına girer. Bunlar arasında personel maaşı, sigorta, vergiler, yemek giderleri, kira, ofis işletim giderleri, reklam ve pazarlama harcamaları, muhasebe ücretleri gibi kalemler yer alabilir.

Geri