Office Wordʼde Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Office Wordʼde Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır? Metin kutusu ekleme işlemi oldukça kolaydır. İlk adım, Word belgesinde istediğiniz yere gidin. Sonra, “Ekle” sekmesine tıklayın. Ardından, “Metin Kutusu” seçeneğini seçin. Metin kutusu otomatik olarak belgenize eklenecektir. Daha sonra, metin kutusunu istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Font boyutunu, yazı rengini ve hatta metin kutusunun şeklini değiştirebilirsiniz. Metin kutusunu taşımak veya boyutunu ayarlamak için sürükleme işlemi yapabilirsiniz. Metin kutusuna metin eklemek için içine tıklayın ve istediğiniz metni yazın. İşte bu kadar! Artık Office Word’de metin kutusu eklemek için gereken adımları biliyorsunuz.
İçindekiler

Office Word’de Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır?​

Metin kutusu, Office Word programında belgelerinize metin alanları eklemek için kullanabileceğiniz bir özelliktir. Metin kutusu eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: Word belgenizi açın ve metin kutusunu nereye eklemek istediğinizi belirleyin.
2. Adım: Menü çubuğunda “Ekle” sekmesine tıklayın.
3. Adım: “Metin Kutusu” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
4. Adım: Belgenize eklemek istediğiniz metin kutusunun boyutunu ve şeklini seçin.
5. Adım: Metin kutusunun içine yazmak istediğiniz metni yazın.
6. Adım: Metin kutusunu istediğiniz şekilde yerleştirin ve boyutlandırın.
7. Adım: Metin kutusunu tamamlamak için dışına tıklayın veya başka bir yere geçin.
Bu adımları takip ederek Office Word’de metin kutusu ekleyebilir ve belgenizde istediğiniz metin alanlarını oluşturabilirsiniz.

Office Wordʼde Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır?​

Office Word’de Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır?
Metin kutusu eklemek için, “Ekle” sekmesine tıklayın.
Açılan menüden “Metin Kutusu” seçeneğini seçin.
Fareyi istediğiniz konuma getirin ve tıklayarak metin kutusunu ekleyin.
Metin kutusunu istediğiniz boyutta ve şekilde sürükleyerek ayarlayabilirsiniz.
Metin kutusunun içine yazmak için üzerine çift tıklayın ve yazmaya başlayın.

Office Word’de Metin Kutusu Ekleme Nasıl Yapılır?
“Ekle” sekmesine tıklayın ve “Metin Kutusu” seçeneğini seçin.
Fareyi istediğiniz konuma getirin ve tıklayarak metin kutusunu ekleyin.
Metin kutusunu boyutlandırmak için sürükleyin.
Metin kutusunun içine yazmak için üzerine çift tıklayın ve yazmaya başlayın.

Geri