OEE değeri nedir?
OEE; operasyonlarınızdaki bir sorunu fark etmeniz, üretim süresinin hangi yüzdesinin gerçekten verimli olduğunu belirlemeniz ve iş süreçlerinizi izlemeyebilmeniz için size standart bir ölçüm veren parametredir. OEE’nin açılımı, Overall Equipment Effectiveness’tır ve Toplam Ekipman Verimliliği anlamına gelir.Kaizenin amacı nedir?
Kaizen’in amacı: Geçici önlemlerle o günü kurtarmak değil, kalıcı çözümlerle yarını kurtarmaktır. Sürece öncelik tanıyan bir yönetim anlayışı vardır. Sürekli iyileştirme felsefesi” basitleştirme-otomatik hale getirme-birleştirme” üçlüsünden oluşmaktadır.
OEE neden önemli?
OEE bugün neden önemlidir? OEE kullanıyoruz çünkü üretim sürecimizi görmemize ve anlamamıza yardımcı oluyor. Üretim hattı ve makinelerdeki tüm kayıpları ölçerek ve görselleştirerek, OEE sadece kaynaklarımızla ne ürettiğimizi değil, aynı zamanda ne üretebileceğimizi de gösterir.TPM ve OEE nedir?
TPM ‘nin açılımı Total Productive Maintenance ‘dır. Türkçesi; Toplam Verimli Bakım ‘dır. OEE ‘nin açılımı Overall Equipment Effectiveness ‘dır. Türkçesi; Genel Ekipman Etkinliği ‘dir.
OEE (Overall Equipment Effectiveness) veya Türkçe adıyla TEE (Toplam Ekipman Etkinliği) makinelerin zamanının ne kadar etkin kullanıldığını gösteren bir performans göstergesidir.
Kaizen neleri kapsar?
Kaizen genel olarak toplam kalite yönetimi, verimlilik, kalite iyileştirme, sıfır hata, ürün geliştirme, grup faaliyetleri, otomasyon ve kalite çemberleri gibi konuları kapsamaktadır. Kaizen proseslerine tüm çalışanlar dahil olacağından dolayı bireysel hareket etmek yerine takım olarak hareket etme bilinci kazandırır.
TPM hesabı nedir?
Farklı ekipmanlar ve akıllı otomasyon üretim teknolojisi, TMP hesabı kapsamında performans açısından en üst noktada tutulur ve buna göre diğer firmalar ile yapılan rekabette her daim güçlü kalınır. TPM ‘nin açılımı Total Productive Maintenance ‘dır. Türkçesi; Toplam Verimli Bakım ‘dır.TPM bakım yönetim sistemi nedir?
TPM, üretim ve hizmet süreçlerinde, tüm çalışanların katılımı ile, otonom bakımı öngören, arıza giderme değil önleme yaklaşımını benimseyen, makine ve ekipman etkinliğini en üst düzeye getiren bir bakım yönetimi yaklaşımıdır.