AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odyometri DGS ile hangi bolumlere gecis yapabilir?

Editör

Yeni Üye

Odyometri DGS ile hangi bolumlere gecis yapabilir?​

Dgs’ye Girerek Odyometri Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir, Odyometri Dgs Bölümleri
ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Odyometri | Acil Yardım ve Afet Yönetimi Dil ve Konuşma Terapisi Fizik Fizik Mühendisliği Optik ve Akustik Mühendisliği Odyoloji Özel Eğitim Öğretmenliği

Odyometri bölümünde staj var mı?​

Odyometri eğitim programı 2 yıl olup, eğitim pratik ve teorik olarak verilmektedir. Ayrıca, 1. yıl sonunda 40 işgünü staj yapılmaktadır.

2 yıllık odyometri ne is yapar?​

2 yıllık odyometri ne is yapar?
Odyometri; işitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesini sağlayan işitme testine verilen isimdir. 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının Odyometri Programlarından mezun, insanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme …

2 yıllık üniversiteden 4 yıllığa geçiş nasıl olur?​

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir. Dikey Geçiş Sınavına yani DGS’e girebilmek bir meslek yükse okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmuş olmak gerekiyor.

AÖF Sosyal Hizmetler DGS ile hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Sosyal hizmetler mezunlarının geçiş yapabileceği sosyal hizmetler DGS bölümleri şunlardır.
- * Sosyal Hizmet.
- * Sosyoloji.
- * Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- * Uluslararası İlişkiler.
- * Maliye.
- * Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
- * İktisat.
- * Kamu Yönetimi.

Odyolojide staj var mı?​

Odyolojide staj var mı?
Dördüncü yıl ise klinik eğitim ağırlıklı olup öğrenciler, öğrendiklerini bir yıl boyunca odyoloji kliniklerinde uygulama fırsatı bulmaktadır. Bölüm öğrencileri için yaz dönemlerinde staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Odyometri mezunu nerede çalışır?​

Odyometri teknikeri ya da odyometrist; işitme kaybı yaşadığı düşünülen hastalara gerekli testleri yapmaktan işitme cihazı üretimine kadar birçok farklı alanda çalışır. Odyometri teknikerleri, devlet ve özel hastaneler ile işitme cihazı üretimi ya da satışı yapan şirketlerde görev alabilir.

Odyometri mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aracılığıyla hangi bölümlere geçiş yapabileceği oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. İşte Önlisans Mezuniyet Alanı Odyometri olan mezunların tercih yapabileceği lisans programları:

- Acil Yardım ve Afet Yönetimi
- Dil ve Konuşma Terapisi
- Fizik
- Fizik Mühendisliği
- Optik ve Akustik Mühendisliği
- Odyoloji
- Özel Eğitim Öğretmenliği

Odyometri eğitimi genellikle 2 yıldır ve bu süreçte hem teorik hem de pratik bilgiler verilir. Ayrıca, eğitimin bir parçası olarak 1. yıl sonunda 40 işgünü süren staj yapılmaktadır.

Odyometri mezunları işitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesini sağlayan işitme testlerini gerçekleştiren sağlık profesyonelleridir. Bu testleri kullanarak insanların işitme bozukluklarını saptarlar ve hastaların durumlarına göre tedavi süreçlerine katkıda bulunurlar.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ise ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sınav sistemidir. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekmektedir.

Öte yandan, Sosyal Hizmetler mezunlarının da DGS ile çeşitli bölümlere geçiş yapabilecekleri bölümler arasında Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İktisat, Kamu Yönetimi gibi seçenekler bulunmaktadır.

Son olarak, odyoloji ve odyometri alanlarında staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, odyoloji öğrencileri dördüncü yılda klinik eğitim ağırlıklı olarak bir yıl boyunca odyoloji kliniklerinde uygulama fırsatı bulurlar. Odyometri mezunları ise işitme cihazı üretimi ya da satışı yapan şirketlerde, devlet ve özel hastanelerde ya da klinik ortamlarda görev alabilirler.

Geri