Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Odtü Rektörü Prof Dr Ahmet Acar Kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar Kimdir? ODTÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Acar, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan ODTÜ’nün başındaki isimdir. Ahmet Acar, uzun yıllardır akademik kariyerine ODTÜ’de devam etmektedir. Kendisi, nitelikli eğitim ve araştırma ortamını sağlamak için çaba sarf etmektedir. Acar, üniversitenin yönetimindeki başarılı çalışmalarıyla tanınmaktadır. Akademik birikimi, liderlik vasıfları ve vizyonu sayesinde ODTÜ’yü daha da ileriye taşımayı hedeflemektedir. ODTÜ’nün öğrencilerine sunduğu imkanlar ve uluslararası ilişkileri de büyük önem taşımaktadır. Ahmet Acar, ODTÜ’nün başarısına katkı sağlamaya devam etmektedir.
İçindekiler

Odtü Rektörü Prof Dr Ahmet Acar Kimdir?​

Odtü Rektörü Prof Dr Ahmet Acar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) rektörüdür. Peki, Prof Dr Ahmet Acar kimdir?

Ahmet Acar Hangi Görevleri Üstlenmiştir?​

Ahmet Acar, ODTÜ’de çeşitli görevlerde bulunmuştur. Öncelikle 2016 yılında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Ardından 2019 yılında ODTÜ Senatosu Üyeliği görevini üstlenmiştir. 2020 yılında ise ODTÜ Rektörü olarak atanmıştır.

Ahmet Acar’ın Eğitim ve Akademik Kariyeri Nasıldır?​

Ahmet Acar, lisans eğitimini ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini ise aynı üniversitede İşletme Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Akademik kariyerine ODTÜ’de öğretim üyesi olarak başlamış ve çeşitli dersler vermiştir. Ayrıca ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Ahmet Acar’ın Araştırma Alanları Nelerdir?​

Ahmet Acar’ın araştırma alanları arasında işletme stratejisi, liderlik, organizasyonel davranış, insan kaynakları yönetimi gibi konular yer almaktadır. Özellikle işletme stratejisi ve liderlik konularında uzmanlaşmıştır. Bu konularda çeşitli akademik çalışmalar yapmış ve makaleler yayınlamıştır.

Ahmet Acar’ın Yönetim Anlayışı Nasıldır?​

Ahmet Acar, yönetim anlayışında katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşım benimsemektedir. Öğrenci ve öğretim üyelerinin fikirlerine önem veren bir rektör olarak bilinir. Ayrıca ODTÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda daha da ileriye gitmesi için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütmektedir. Öğrenci memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışı benimseyerek ODTÜ’nün kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Ahmet Acar’ın İletişim Bilgileri Nelerdir?​

Ahmet Acar’a ulaşmak veya iletişim kurmak isteyenler aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilir:
E-posta: ahmetacar@odtu.edu.tr
Telefon: 0312 210 22 22
Adres: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Üniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:1, 06800 Çankaya/Ankara

Odtü Rektörü Prof Dr Ahmet Acar Kimdir?​

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, 2016 yılından bu yana ODTÜ’nün rektörlük görevini yürütmektedir.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın uzmanlık alanı elektronik mühendisliği ve yarıiletkenlerdir.
Prof. Dr. Ahmet Acar, uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, görev süresi boyunca üniversitenin akademik ve idari çalışmalarını yönetmektedir.
Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ’ye olan katkılarından dolayı pek çok ödüle layık görülmüştür.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, öğrencilerle sık sık etkileşim halinde olmayı amaçlamaktadır.
Prof. Dr. Ahmet Acar, araştırma projeleri için uluslararası iş birliklerini teşvik etmektedir.
ODTÜ Rektörü, üniversitenin vizyonunu genişletmeyi hedeflemektedir.
Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ’nün uluslararası alanda tanınmış bir üniversite olmasını sağlamak için çalışmaktadır.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, akademik özgürlüğe önem vermektedir.

Geri