AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ODTU kime ait?

Editör

Yeni Üye

ODTÜ kime ait?​

Mart 1977’de Erdemli yerleşkesinin bugünkü arazisinin tamamının üniversiteye kesin devri yapılmıştır.

ODTÜ 2 yıllık bölüm var mı?​

ODTÜ Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı olarak eğitim-öğretim veren iki yıllık bir yüksek öğretim kurumudur. Teknik Programlar Bölümü adlı tek bir bölümü bulunmaktadır.
Odtü ne anlama geliyor?​
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında uzman yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956 tarihinde “Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü” adıyla eğitime başlamıştır.

Odtü’de hangi fakülteler var?​

Odtü’de hangi fakülteler var?
ODTÜ’DE YER ALAN FAKÜLTE VE BÖLÜMLER
- Mimarlık Fakültesi. Mimarlık Bölümü
- Fen Edebiyat Fakültesi. Biyolojik Bilimler Bölümü
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. İşletme Bölümü
- Eğitim Fakültesi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
- Mühendislik Fakültesi. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü

Odtü Tarih Bölümü kaç puan?​

Odtü Tarih Bölümü kaç puan?
ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi 2018-2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE/BÖLÜM | ÖĞR. SÜRE | TABAN PUAN 2018
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) | 4 | 445,22178
Psikoloji (İngilizce) | 4 | 438,15780
Sosyoloji (İngilizce) | 4 | 380,33687
Tarih (İngilizce) | 4 | 432,21947

Orta Doğu Teknik Üniversitesi hangi bölümler var?​

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü

ODTÜ kazanmak zor mu?​

En başarılı beyinleri bünyesinde barındıran ve birçok alanda milli gururumuz olan ODTÜ’yü kazanabilmek, bildiğiniz üzere o kadar da kolay değil. Aslında kazanması,mezun olmaktan daha kolay ama bunu ancak ODTÜ’deki 2. veya 3. senenizde anlayabiliyorsunuz.
YTL nin anlamı nedir?​
yeni teklik’in kısaltması. turk yeni lirasi mi, yeni turk lirasi mi diye sorulunca insanin aklini bir hayli yoran kelime. yeni liranın ülkemize en büyük getirisi, eski türk filmlerini daha verimli izleyebilecek olmamızdır.

ODTÜ hangi meslekler?​

ODTÜ hangi meslekler?

ODTÜ mezunları nerede çalışır?​

ODTÜ mezunları nerede çalışır?
ODTÜ mezunları sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde sektörlerinin öncüsü uluslararası şirketlerde çalışıyor. Nitelikli çalışanların çalışmayı en çok arzu ettiği sekiz şirket olarak değerlendirilen Google, Microsoft, IBM, Apple, Facebook, GE, Amazon ve Intel’de toplam 278 ODTÜ mezunu çalışıyor.

ODTÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni ifade eder. Üniversite, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında uzman yetiştiren bir eğitim kurumudur.

ODTÜ'de bulunan fakülteler ve bölümler şunlardır:

- Mimarlık Fakültesi - Mimarlık Bölümü
- Fen Edebiyat Fakültesi - Biyolojik Bilimler Bölümü
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - İşletme Bölümü
- Eğitim Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
- Mühendislik Fakültesi - Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü

ODTÜ'de ayrıca 2 yıllık bir yüksek öğretim kurumu olan ODTÜ Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Bu yüksekokul, Rektörlüğe bağlı olarak eğitim-öğretim vermektedir ve Teknik Programlar Bölümü adında tek bir bölümü vardır.

ODTÜ mezunları, Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde sektörlerinin öncüsü uluslararası şirketlerde çalışmaktadır. Örneğin; Google, Microsoft, IBM, Apple, Facebook, GE, Amazon ve Intel gibi büyük şirketlerde toplam 278 ODTÜ mezunu çalışmaktadır.

ODTÜ'nün Tarih Bölümü için 2018-2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise 432,21947 olarak belirtilmektedir. Bu puan bilgisi başvuru dönemine göre değişebileceği için güncel bilgilere resmi internet sayfasından ulaşılması önerilir.

ODTÜ'yü kazanabilmek, başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversitedir ve yüksek puanlar gerektirebilir. Ancak, ODTÜ'de eğitim almak, mezun olmaktan daha kolay olduğu belirtilmektedir. Bu durumu genellikle öğrenciler 2. veya 3. sınıfta anlayabilmektedirler.

Geri