AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ODTU iyi bir universite mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

ODTÜ iyi bir üniversite mi?​

ODTÜ; sosyal, kültürel, sportif altyapısı zengin, 100’ün üzerinde öğrenci topluluğunun etkinlikler düzenlediği ve 7/24 yaşayan bir kampüsü olan, Türkiye’deki en zengin sosyal yaşama sahip üniversite olarak kabul edilmektedir.

ODTÜ kampüse kimler girebilir?​

24. Üniversitemiz mezunlarının ziyaretçileri 1. derece aile yakını olup (anne, baba, kardeş, eş ve çocuklar) mezunumuzun yanında olması koşuluyla Yerleşkeye kabul edilecektir.
ODTÜ geçme notu kaç?
a) Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlanmalıdır. b) Genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır.
ODTÜ devam zorunluluğu var mı?
ODTÜ ‘de dersler bir süre sonra yoklama zorunlu olmasa bile devam zorunluluğu olan derslere döner.Çünkü 1 ders bile kaçırdığınız anda toparlayamayacağınız dersler vardır. Bazı derslerde devamlılık zorunludur,bazılarında bonus olarak öğrenciye puan olur, bazı derslerde zorunlu değildir.

ODTÜ ne kadar iyi?​

AKADEMİK İTİBARDA ODTÜ BİRİNCİ Akademik topluluk temsilcileri tarafından en çok puan alan Türk üniversitesi, Akademik İtibar açısından 333’üncü sırada yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu. İkinci sırada ise 368’inci sırada ise İstanbul Üniversitesi yer aldı.

ODTÜ neden önemli?​

105’i yabancı, 500’den fazla öğretim üyesi görev yapmaya başlamıştır. 99 adet doktora öğrencisiyle o dönemdeki en çok sayıda doktora çalışmasını yürüten üniversite ODTÜ’dür. ODTÜ Kütüphanesi bünyesine her sene 20.000 adet kitap ekleyerek Türkiye’nin önemli bilim kaynaklarından biri haline gelmiştir.
Odtüye herkes girebilir mi?
ODTÜ MENSUBU, ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLMAYANLAR Bir ODTÜ öğrencisi veya mezununun davetlisi olan kişilerin, Kampusa kendilerini davet eden kişi ile birlikte gelmeleri gerekmektedir. Misafirler, kimlik tespitleri yapılarak öğrencimizin-mezunumuzun sorumluluğunda Kampusa girecektir.
ODTÜ Mezunları kampüse girebiliyor mu?
Mezunlarımız, Hafta içi günlerde saat 10.00-20.00, hafta sonu günlerde saat 08.30-20.00 arası giriş yapabileceklerdir. Yaya olarak giriş yapacak olan mezunların girişleri Hafta içi ve Hafta sonu günlerde saat 08.30-20.30 saatleri arası giriş yapabileceklerdir. Bilgilerinize saygı ile sunulur.

ODTÜ çan eğrisi var mı?​

2.Çan eğrisi sistemi ODTÜ de uygulanır. Sınıf ortalaması ne ise örneğin otuz çıktı bu çan eğrisi uygulamayan bir okula göre yaklaşık atmış veya yetmişe denk gelir. Böyle olunca ortalaması otuz olan bir sınıfta siz elli veya atmış alırsanız bunun anlamı yüz üstünden yüz-doksan arası almak gibi bir anlama gelmektedir.

ODTÜ koşullu geçme nedir?​

DC ve DD koşullu geçer notlardır. Bu notların “Koşullu Geçer” statüsü öğrencinin azami eğitim öğretim süresi ve bu süre sonunda verilen ek süre ile sınırlıdır. Bu sürenin sonunda yapılan intibak işlemlerinde bu notlar “Başarısız” not olarak değerlendirilir ve tekrarlanması gerekir. FF, FD, NA, U başarısız notlardır.
ODTÜ FD geçer mi?
ODTÜ Mezun olmak için kaç kredi?
Tezli yüksek lisans programı; toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 adet kredili ders, bir adet seminer dersi, tez çalışması ve tezin jüri önünde savunulması aşamalarından ve en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Türkiye’nin en iyi üniversitesi odtü mü?​

Ankara. ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı’nca (URAP) açıklanan rapora göre, dünyanın 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listelerinden 3’ünde ilk 500’e Türkiye’den ODTÜ, iki ayrı listeye ise Boğaziçi, Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri girdi.

Odtü neden önemli?​

ODTÜ ne anlama geliyor?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında uzman yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956 tarihinde “Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü” adıyla eğitime başlamıştır.
 
Geri
Üst