AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odtu FD gecer mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.744
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Odtü FD geçer mi?​

DC ve DD koşullu geçer notlardır. Bu notların “Koşullu Geçer” statüsü öğrencinin azami eğitim öğretim süresi ve bu süre sonunda verilen ek süre ile sınırlıdır. Bu sürenin sonunda yapılan intibak işlemlerinde bu notlar “Başarısız” not olarak değerlendirilir ve tekrarlanması gerekir. FF, FD, NA, U başarısız notlardır.

Odtü kaç yılda biter?​

Eğitim öğretim süresi. MADDE 6 – (1) Program süresi, lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlar için beş yıl (on yarıyıl) dır.

Sınamalı öğrenci ne demek?​

Sınamalı öğrenci ne demek?
Ders aldığı ilk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80’in altında kalan öğrenci, genel not ortalaması da 1,80’in altında ise, sınamalı öğrenci olarak tanımlanır ve genel not ortalamasını 1,80’e yükseltinceye kadar sınıfı sabit kalır.

ODTÜ devam zorunluluğu var mı?​

ODTÜ devam zorunluluğu var mı?
ODTÜ ‘de dersler bir süre sonra yoklama zorunlu olmasa bile devam zorunluluğu olan derslere döner.Çünkü 1 ders bile kaçırdığınız anda toparlayamayacağınız dersler vardır. Bazı derslerde devamlılık zorunludur,bazılarında bonus olarak öğrenciye puan olur, bazı derslerde zorunlu değildir.

1 yıl kaç yarıyıl?​

farklı bir dersi alabilirler. (1) Normal eğitim öğretim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, ön lisans programları için iki yıl (dört yarıyıl); lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl); Tıp Fakültesi için altı yıl (on iki yarıyıl)’dır.

ODTÜ doktora kaç yıl?​

MADDE 39 – (1) Doktora programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, sekiz yarıyıldır. Programın azami süresi on iki yarıyıldır. Lisans sonrası doktora programının süresi on yarıyıl olup azami süresi on dört yarıyıldır.

Özyeğin sınamalı ne demek?​

Özyeğin sınamalı ne demek?
(1) Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması en az 2,00 olan öğrenci yeterli, genel not ortalaması en az 2,00’ın altında olan öğrenci ise sınamalı sayılır.

FD notu kalır mı?​

FD notu kalır mı?
Cevap: FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur. FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS’ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4’lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.
ODTÜ yoklama var mı?​
Yetişkin bir birey hangi derse gidip gitmeyeceğine kendisi karar verebilecek bilinçtedir. Zorunlu derslerin devamlılığı zorunlu. ODTÜ ‘de dersler bir süre sonra yoklama zorunlu olmasa bile devam zorunluluğu olan derslere döner.Çünkü 1 ders bile kaçırdığınız anda toparlayamayacağınız dersler vardır.
 
Merhaba! ODTÜ hakkındaki sorularınızı detaylı bir şekilde cevaplayayım:

1. **Odtü FD geçer mi?:** FD notu, birçok üniversitede kullanılan bir harf notudur ve genellikle başarısızlığı temsil eder. Bu not, FF gibi başarısız olduğunuzu gösteren bir not olup AKTS'ye katkıda FF'den farklılık gösterir. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. Bu nedenle FD notu genellikle dönemlik başarısızlığı ifade eder.

2. **ODTÜ devam zorunluluğu var mı?:** ODTÜ'de derslerde yoklama zorunluluğu olmasa bile devam zorunluluğu olan dersler bulunmaktadır. Bazı derslerde devamlılık zorunludur ve bazılarında devam bonus olarak öğrenciye puan kazandırabilir. Bir dersi kaçırma durumunda telafi edilemeyen riskler olabilir. Dolayısıyla, ODTÜ'de devam zorunluluğu olan derslere özen göstermek önemlidir.

3. **Özyeğin sınamalı ne demek?:** Özyeğin Üniversitesi'nde sınamalı öğrenci, genel not ortalamasının belirlenen bir düşük sınıra düşmesi durumunda tanımlanan bir statüdür. Öğrencinin genel not ortalaması belirlenen sınırın altında ise sınamalı öğrenci olarak kabul edilir ve genel not ortalamasını yükseltene kadar sınıfı sabit kalabilir.

4. **ODTÜ doktora kaç yıl sürer?:** ODTÜ'de doktora programının süresi, bilimsel hazırlık dönemi hariç, genellikle sekiz yarıyıl olarak belirlenmiştir. Programın azami süresi on iki yarıyıldır. Lisans sonrası doktora programı için süre genellikle on yarıyıldır ve azami süre on dört yarıyıldır.

Umarım verdiğim cevaplar sorularınıza açıklık getirmiştir. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!
 
Geri
Üst