AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oditoryum Salonu ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.741
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Oditoryum Salonu ne demek?​

Oditoryum kelimesi Latince kökenli olup işitmek anlamına gelmektedir. Antik Roma’da bilginleri dinlemek amacıyla halkın toplandığı geniş alana isim olarak verilmiştir. Eski çağlardan günümüze uzanan anlamıyla oditoryum; konferans, seminer, konser gibi etkinliklerin veya tiyatro gösterilerinin yapıldığı geniş salondur.

Oditoryum mekan olarak uygun olduğu toplantı türleri nelerdir?​

Oditoryum mekan olarak uygun olduğu toplantı türleri nelerdir?
Teknik donanımı her türlü sunum ve gösterim için uygun olan Oditoryum; basın toplantıları, paneller, konferanslar, kurumsal toplantılar, film/video gösterimleri için uygun bir mekândır.

Konferans salonu ne demek?​

Konferans salonu, veya konferans odası, iş konferansları ve toplantılar gibi özel etkinlikler için sağlanan bir odadır. Genellikle büyük otellerde ve kongre merkezlerinde bulunur, ancak hastaneler de dahil olmak üzere diğer birçok kuruluşta da vardır.

Oditoryum kaç m2 olur?​

Oditoryum kaç m2 olur?
Bilimsel, kültürel ve sanatsal birçok aktiveye cevap verecek nitelikteki oIan Işık Üniversitesi Oditoryumu 440 kişilik seyirci koltuk kapasitesi, 75 metrekarelik kulis alanı, 125 metrekarelik toplam sahne alanı, 100 metrekarelik Vip, dinlenme, kostüm ve dekor alanları bulunuyor.
Toplantı türleri nelerdir?​
Toplantı Türleri:
- Konferans,
- Panel,
- Seminer,
- Şirket içi ve dışı toplantılar,
- Bütçe toplantıları,
- Yıl sonu toplantıları,
- Ürün, hizmet ve teknoloji toplantıları,
- AR-GE toplantıları,

Toplantı Türleri Nelerdir Büro Yönetimi?​

Toplantı Türleri Nelerdir Büro Yönetimi?
Sorun çözücü toplantılar ise sorunun ne olduğunu tanımlamak, çözüm üretmek, karar vermek ve alınan kararları uygulamak amacıyla yapılır.
- Emir Toplantısı
- İstişare (Danışma)Toplantısı
- Koordinasyon Toplantısı
- Kurul Toplantısı
- Çalışma Grupları (Ekip Toplantıları)
- Heyet Toplantısı
- Brifing (Bilgilendirme)
- Kongre.

Toplantı mekanları nelerdir?​

TOPLANTI MEKANLARI VE ÖZELLİKLERİ
- Toplantı yeri seçimi.
- Oditoryum Salonlar.
- Kongre Merkezleri.
- Konferans merkezi.
- Sergi ve Fuar Merkezleri.
- Görüntülü Toplantı odaları
- Kurum İçi Toplantı Odaları

Yemekhane kişi başı kaç m2?​

Yemekhane kişi başı kaç m2?
1) Giriş holü ve kafeterya ile doğrudan bağlantılı fuaye alanı, salon kapasitesi dikkate alınarak kişi başı 50 cm2 olarak hesaplanır.

Toplantı Salon türleri nelerdir?​

Toplantı Türleri ve Önemli Noktalar
- Konferans,
- Panel,
- Seminer,
- Şirket içi ve dışı toplantılar,
- Bütçe toplantıları,
- Yıl sonu toplantıları,
- Ürün, hizmet ve teknoloji toplantıları,
- AR-GE toplantıları,
 
Oditoryum kelimesi Latince kökenli olup "işitmek" anlamına gelir. Antik Roma'da bilginleri dinlemek amacıyla halkın toplandığı geniş alana verilen isimdir. Eski çağlardan günümüze uzanan anlamıyla oditoryum; konferans, seminer, konser gibi etkinliklerin veya tiyatro gösterilerinin yapıldığı geniş salondur.

Oditoryum, teknik donanımı her türlü sunum ve gösterim için uygun bir mekandır. Basın toplantıları, paneller, konferanslar, kurumsal toplantılar, film/video gösterimleri gibi etkinlikler için idealdir.

Bir oditoryumun genişliği ve kapasitesi kullanım amacına göre değişebilir. Örneğin, Işık Üniversitesi Oditoryumu 440 kişilik seyirci koltuk kapasitesine sahiptir ve çeşitli alanlara, kulis alanına, sahne alanına, Vip, dinlenme, kostüm ve dekor alanlarına sahiptir.

Toplantı türleri genellikle iş amaçlı etkinliklerdir. Bunlar arasında konferanslar, paneller, seminerler, şirket içi ve dışı toplantılar, bütçe toplantıları, yıl sonu toplantıları, ürün, hizmet ve teknoloji toplantıları, AR-GE toplantıları gibi çeşitli etkinlikler yer alır.

Büro yönetimi açısından toplantı türleri ise sorun çözücü toplantılar, emir toplantıları, istişare (danışma) toplantıları, koordinasyon toplantıları, kurul toplantıları, çalışma grupları (ekip toplantıları), heyet toplantıları, brifing (bilgilendirme), kongre gibi çeşitli etkinliklerdir.

Toplantı mekanları da çeşitlilik gösterir ve farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmış mekanları içerir. Örneğin, oditoryum salonları, kongre merkezleri, konferans merkezleri, sergi ve fuar merkezleri, görüntülü toplantı odaları, kurum içi toplantı odaları gibi mekanlar bulunmaktadır.

Yemekhaneler de önemli toplantı ve etkileşim alanlarından biridir. Kişi başı yemekhane alanı genellikle giriş holü ve kafeterya ile bağlantılı fuaye alanı dikkate alınarak hesaplanır.

Son olarak, toplantı salonlarının çeşitliliği ve kullanım alanları geniş bir yelpazeye yayılmıştır. Konferanslar, paneller, seminerler, şirket içi ve dışı toplantılar, bütçe toplantıları, yıl sonu toplantıları, ürün, hizmet ve teknoloji toplantıları, AR-GE toplantıları gibi çeşitli etkinlikler farklı salonlarda gerçekleştirilebilir.
 
Geri
Üst