AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odevini yapmayan cocuga ogretmen nasil davranilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ödevini yapmayan çocuğa öğretmen nasıl davranılmalı?​

Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?
- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.
Çocuklara ödev yapma alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Çocukların ödevlerini nerede yapması gerektiğini bilmesi alışkanlık için önemli bir adımdır. Ona ödevlerini yapabileceği, ders çalışabileceği bir ortam hazırlayın. Bulunduğu ortamda televizyon gibi dikkat dağıtıcı unsurların bulunmamasına özen gösterin. Ödevlerini ne zaman yapması gerektiği konusunda ona yardımcı olun.
Ilkokulda ödev verilmeli mi?
İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda çok yoğun ödevler uygulanmamalı, 10-15 günlük eğitim süreçlerini ölçen ödevler verilmelidir. 4. sınıf gibi akademik öğrenme sürecinin başladığı daha üst sınıflarda bireysel proje ödevlerine geçilebilir. Öğretmen ve ailenin işbirliği içinde olması da çok önemlidir!

Öğretmenler öğrencilere neden ödev verir?​

Yani öğretmenler çoğu zaman dersini ciddiye aldığını göstermek edasıyla zor ve uzun ödevler verirler. Bazen öğrencileri kontrol altında tutmak için ödev verirler, bazen de öğrencilere disiplinini göstermek için ödev verirler. Yani birinci sorun ödev verme standardı olmaması.
Ödevini yapmamak ile ödevini yapmamak arasında ne fark var?
Cevap: Arada şöyle fark var ki kişi kendi elinde olmadan ödevini yapamayabilir, elektrik kesilir, hasta olur vs, ama ödev yapmamak artık bilinçli bir tercihtir, seçimdir.
Ödev en hızlı nasıl yapılır?
Bir parça kâğıt veya bir yazı tahtası al ve ödevlerin için bir program yap. Her ödeve ayıracağın sürede cömert ol. Bir ödevi ayırdığın süreden önce bitirmen durumunda kendini başarılı hissedersin ve diğer ödev için daha fazla zamanın olur. Bu, ödevi normalden daha hızlı bitirmeni sağlar.

Ilkokulda ödev vermek yasak mı?​

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir’ ifadesini kullandı.
Çocuklara ev ödevi verilmeli mi?
‘BİLGİLERİ HATIRLATAN ÖDEVLER VERİLMELİ’ Ev ödevlerinin çocukları bıktırmaması gerektiğini vurgulayan Rehber Öğretmen Sinan Turgut, “Ödev, çocuklara bilgileri hatırlatmaya yarayan bir araç olarak kullanılmalı. Hafızanın belli aralıklarla tekrara ihtiyacı var. Bunu da ödevlerle yapmak mümkün.
Öğretmen ödev vermek zorunda mı?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir’ ifadesini kullandı. Yılmaz ayrıca, ‘Tam gün eğitime geçen okullarımızda öğle yemeklerini Bakanlık olarak biz karşılayacağız’ dedi.

Okullarda neden ödev verilmeli?​

Öğrencilerin sorumluluk almalarına katkı sağlamaktadır. Ödevler öğrencilerin öğrenme becerilerine, çeşitli çalışma yöntem ve teknikleri geliştirmesine yardım etmektedir. Sorumluluk alma, bir görevi bağımsız olarak yürütme ve zihinsel bağımsızlığa katkı sağlamakta, öğrenciyi iş dünyasına hazırlamaktadır.
Ödevini yapamamak ne demek?
Cevap: Elinde olmadan ödevini o gün yapamamak. Yani sorun kişiden kaynaklanmaz.
 
Geri
Üst