AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odevin sonuc kismi nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.871
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ödevin sonuç kısmı nasıl yazılır?​

Öneriler
- “Ne olacak?” sorusunu yanıtlayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
- Sentez yapın, özet değil! Makalenizde yer alan bilgileri, tekrar tekrar sunulan veriler haline getirmeye kalkışmayın.
- Okuyucularınızı yeniden yönlendirin.
- Yeni bir anlam kazandırın.

Tezlerin sonuç bölümü nasıl yazılır?​

Sonuç bölümü, tezinizin araştırma sorusuna etkin bir yanıt vermeyi ve hatta onun ötesine geçmeyi amaçlar. O yüzden sonuç kısmını sindirerek yazın. Önceki bölümlere tekrar göz atın, temel bulgularınızı ve orjinal örneklerinizi not alın, birşey atlamayın.

Kompozisyonun sonuç bölümü nasıl yazılır?​

Kompozisyonun sonuç bölümü nasıl yazılır?
Adından da anlaşılacağı gibi sonuç bölümünde kompozisyonun sonucu açıklanır. Bu bölümün bir diğer adı da çözüm olarak bilinir. Burada, gelişme bölümünde anlattığınız fikirlerin analizi yapılabilir. Tıpkı giriş bölümü gibi sonuç bölümünün de kısa tutulması gerekir.

Metnin giriş bölümü nasıl olur?​

Metnin giriş bölümü nasıl olur?
Öyküleyici metinlerin giriş bölümü: Metnin kahramanları ile beraber olayın geçtiği yer bu bölümde anlatılır. Aynı zamanda bazen kısaca öykünün hikayesi bu bölümde aktarılır. Böylece öyküye bir giriş yapılmış olur.

Makalede sonuç nedir?​

Bilimsel makalede sonuç, araştırma konusuyla ilgili son sözü söyleme şansınızdır. Makalenizde dile getirdiğiniz konular hakkında son söz hakkına sahip olmanıza, düşüncelerinizi sentezlemenize, fikirlerinizin önemini göstermenize ve okuyucunuzu konuyla ilgili yeni bir bakış açısına yönlendirmenize olanak tanır.

Araştırma yazıları nasıl olur?​

Çalışmayı niye yaptık? – Çalışma niye yapıldı? – Araştırma sorusunun arka planı kısa ve öz olarak anlatılmalı – Araştırmanın amacı, araştırma soruları ve varsayımları açık olarak ortaya konmalı – Yazının giriş bölümü çalışmanın amacına bir temel oluşturmalı ve bir hipotez ya da araştırma sorusu sunmalıdır.

Sonuç bölümünün amaçları nelerdir?​

Sonuç bölümünün amaçları nelerdir?
Sonuçlar bölümünün temel bir amacı, verileri araştırma soruları için önemini gösteren cümlelere bölmektir. Sonuçlar bölümü, çoğu bilimsel makalede bölüm sıralamasında üçüncü sırada yer almaktadır.

Makalede tartışma ve sonuç bölümü nasıl yazılır?​

Makalede tartışma ve sonuç bölümü nasıl yazılır?
Bilimsel makalede tartışma bölümü nasıl yazılır?
- Ana bulguların ifadelerini.
- Olası açıklamaları ve çıkarımlarını
- Yapılan çalışmanın ve diğer çalışmaların güçlü ve zayıf yönlerini.
- Cevaplanmamış soruları
- Gelecekteki araştırmalar için önerileri.
Sonuç cümleleri nasıl yazılır?​
Sonuç Cümlesinin Özellikleri: -Dil ve düşünce yönünden kendinden önceki cümleye bağlıdır. -Kısa bir biçimde kurulan bu cümle toparlayıcı ve özet niteliğinde olan bağlayıcı öğelerle (kısaca, özetle, denilebilir ki) başlayabilir. -Tüme varım yöntemiyle yazılmış paragraflarda, ana düşünce cümlesi niteliği taşır.
Kompozisyon sonuna ne yazılır?​
Yazı okunaklı ve anlaşılır olmalıdır. Kompozisyonda imza atılmaz. Sadece kompozisyon bitiminde sağ alt köşeye isim ve soy isim yazılır.

Hikayenin giriş bölümüne ne denir?​

Hikayenin giriş bölümüne ne denir?
Serim (Giriş) Bölümü Karakterlerin, kurgunun, zaman ve mekanın tanıtılması ve olayların başlangıcı bu bölümde yer alır. Serim bölümünde karakterler , tipler ve bu karakter ve tiplerin içlerinde bulunduğu ortam, zaman, mekan ve sosyal çevre unsurları anlatır. Bu aşamada olyalar da belirmeye başlar .

Giriş bölümü ne demek?​

Giriş bölümü ne demek?
Herhangi bir konu için yazı yazılırken ilk olarak giriş bölümünden başlanır. Giriş bölümüne genellikle konuyla ilgili ufak bilgiler verilir. Giriş bölümü okuyucuların konu hakkında önceden bir bilgilendirme almasına yardımcı olur.

Makalenin özet bölümünde neler olmalı?​

Genellikle geçmiş zaman kipinin kullanılması tavsiye edilir ve tek bir paragraf şeklinde yazılması önerilir. Özetin son kısmında çalışmadan elde edilen verilere yer verilir ve aynı zamanda uygulama yöntemlerinden kısaca bahsedilir. Bununla birlikte ek araştırmalara da değinilebilir.

Araştırma makalesi olduğunu nasıl anlarız?​

Yazarın belirli bir konuyu araştırmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Büyük çoğunluğu; görüşe dayanan ve yazarın bakış açısıyla yazılmış olan denemelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır.
Öneriler
- “Ne olacak?” sorusunu yanıtlayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
- Sentez yapın, özet değil! Makalenizde yer alan bilgileri, tekrar tekrar sunulan veriler haline getirmeye kalkışmayın.
- Okuyucularınızı yeniden yönlendirin.
- Yeni bir anlam kazandırın.

Sonuç paragrafı nasıl yazılır?​

Sonuç paragrafı nasıl yazılır?
Paragrafın sonuna gelen cümle daha kesin yargılıdır. Gelişme bölümünde anlatılan olay, düşünce ya da duyguların bir sonuca bağlandığı bölümdür. “Özetle, sonuç olarak, demek oluyor ki” gibi ifadelerle başlayan cümlelerdir. Paragrafta anlatılan konuyu özetleyen nitelikte bir cümle olmalıdır.

Sonuç bölümü ne anlama gelir?​

Sonuç bölümü ne anlama gelir?
Oldukça önemli bir bölüm olması nedeniyle, kişilerin en keyif aldığı bölümdür. Yazıların sonuç bölümünde konunun bitirilişi yapılır. Fakat bu bitiriliş aslında verilen bilginin veya ana fikrin temelidir. Sonuç bölümü okuyuculara tüm okuduğu yazının kısa özetini çıkarır.

Kompozisyonun sonuç kısmı nasıl olmalı?​

Tezde bulgular kısmına ne yazılır?​

Bilimsel makalede bulgular bölümünün içeriği Bilimsel makalede bulgular bölümüne kadar bilimsel makalede özet, giriş ve yöntem bölümü verilmiştir. Bulgular bölümüne gelen okuyucunun dikkatini tekrar toparlaması için bu bölümün başında kısa bir giriş yazılır.

Sonuç cümlesi nasıl yazılır?​

Sonuç cümlesi nasıl yazılır?

Metod yazılırken nelere dikkat edilmelidir?​

Metod yazılırken nelere dikkat edilmelidir?
“Nasıl” ve “Ne kadar” gibi soruların cevapları yazar tarafından tam olarak açıklanmalıdır.
- İstatistiksel analiz gereklidir. Sıradan istatistik yöntemler yorumsuz kullanılmalıdır. İleri veya olağandışı yöntemler kaynak göstermeyi gerektirebilir.
- Kelime dizilişine dikkat edilmelidir.
Bir tezin sonuç kısmı nasıl yazılır?​
Makale giriş ve sonuç nasıl yazılır?​
- Genelden özele doğru anlatın.
- Amaç ve önemi belirtin.
- 3. Aşırı alıntıdan kaçının.
- Bir cümle için çok fazla referans vermemeye çalışın.
- Hipotezinizi veya araştırma sorunuzu açıkça belirtin.
- Makaleye genel bir bakış vermeyi düşünün.
- 7. Bilimsel makalede giriş bölümünü kısa tutmaya çalışın.
- 8. Gösterin anlatmayın.

Tezin sonuç bölümünde ne yazılır?​

Tezin sonuç bölümünde ne yazılır?

Metod kısmı nasıl yazılır?​

Metod kısmı nasıl yazılır?
Yazınızın Method Bölümü açık ve anlaşılır olmak zorundadır. Hem yapılan fiili işlemleri hem de çalışmanızı tasarlarken yapılan metodolojik seçenekleri açıklamak gerekir. Başka bir deyişle okuyucular, yaptıklarınızı, nasıl yaptığınızı ve niçin yaptığınızı anlamalıdırlar.

Metodoloji Nedir örnek?​

Yani metodoloji bir kişinin doğru araştırma yapabilmesini sağlayan, etkin bir metin yazabilecek temellendirme ile değerlendirmeyi içeren bir bilim alanıdır. Özellikle bilimsel ve akademik bir çalışma yapmak ile beraber, bu konuda makale yazmak için metodoloji yöntemi kullanılır.

Sonuç bölümü kaç sayfa olmalı?​

Tez sonuç bölümü/kısmı kaç sayfa olmalı diye merak edenler ise bu kısmın özet şeklinde yazıldığından dolayı 5 ila 7 yaprak arasında değiştiğini bilmelidir.

Makalenin giriş kısmında ne yazılır?​

Makalenin giriş kısmında ne yazılır?
Makalenin “Giriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Kompozisyon sonuç paragrafı nasıl yazılır?​

Kompozisyon sonuç paragrafı nasıl yazılır?
 
Sonuç kısmı, herhangi bir yazının en önemli bölümlerinden biridir çünkü okuyuculara çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayarak "Ne olacak?" sorusuna yanıt verir. Özetten farklı olarak, sentez yapılmalı ve makaleden tekrar tekrar sunulan veriler yerine özgün bilgiler sunulmalıdır. Sonuç bölümü aynı zamanda okuyucuları yeni bir bakış açısına yönlendirerek çalışmanın özgünlüğünü ve önemini vurgular. Bu bölüm, araştırmanın sonuçlarını, bulguları ve getirdiği yeni perspektifleri kısa ve öz bir şekilde sunarak özetler.

Tezlerin sonuç bölümü de aynı şekilde çalışmanın bulgularını ve önemini vurgulamakla birlikte, araştırma sorusuna etkin bir yanıt sunmayı ve hatta ötesine geçmeyi amaçlar. Bu bölümde temel bulgular not alınarak araştırmanın katkı ve önemi açıklanmalıdır.

Kompozisyonun sonuç bölümü ise adından da anlaşılacağı gibi kompozisyonun çözüm ya da sonuç kısmıdır. Burada, gelişme bölümünde işlenen fikirler analiz edilir ve kısa ve öz bir şekilde sonuçlandırılır. Bu bölümde genel anlamda öykünün çözümü sunulur.

Özetle, sonuç bölümleri özgün verilerle sentez yapmayı, araştırmanın önemini vurgulamayı ve okuyucuları yeni bir bakış açısına yönlendirmeyi amaçlar. Ayrıca, temel bulguların özetini sunarak çalışmanın genel değerini belirtirler. Bu noktalara dikkat edilerek sonuç bölümleri başarılı bir şekilde yazılabilir.
 
Geri
Üst