- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ödev nasıl daha hızlı yapılır?
Bir parça kâğıt veya bir yazı tahtası al ve ödevlerin için bir program yap. Her ödeve ayıracağın sürede cömert ol. Bir ödevi ayırdığın süreden önce bitirmen durumunda kendini başarılı hissedersin ve diğer ödev için daha fazla zamanın olur. Bu, ödevi normalden daha hızlı bitirmeni sağlar.Ödevin bana kattıkları nelerdir?
Çoğu öğretmen, veli ve öğrenci ödevlerin sınıfta öğrenilenlerin kalıcılığını artırdığını, çeşitli becerileri geliştirmede etkili olduğunu belirtmektedir. Ayrıca araştırmalar ödevlerin öğrencilerin okul başarılarını olumlu etkilediğini göstermektedir. 2. Öğrencilerin sorumluluk almalarına katkı sağlamaktadır.Ödev gerekli mi?
Ödev yapmanın çocuklara kendi başlarına nasıl çalışacaklarını ve kendileri için disiplinli olmalarını öğretmede yardımcı olduğunu söylüyorlar ki her ikisi de yaşamda yararlı olacak becerilerdir. Ayrıca, ev ödevleri ebeveynlerin çocuklarının öğrenmelerine katkıda bulunmalarını da sağlar.
Ödev yapma sorumluluğu nasıl kazandırılır?
Ona ödevlerini yapabileceği, ders çalışabileceği bir ortam hazırlayın. Bulunduğu ortamda televizyon gibi dikkat dağıtıcı unsurların bulunmamasına özen gösterin. Ödevlerini ne zaman yapması gerektiği konusunda ona yardımcı olun. Yaşına, olgunluğuna, ihtiyaçlarına göre birlikte bir çalışma programı oluşturun.
Ödev yapmak zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir’ ifadesini kullandı.Lisede ödev vermek yasak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenleri öğrencilere ödev verilmemesi konusunda uyardı. Bakan Özer, “Tatilde ödev yok” dedi.Çok ödev veren öğretmen nereye şikayet edilir?
Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı’nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.
Word ödevi nasıl olmalı?
Ödevler biçim olarak aşağıdaki gibi olmalıdır: 1) Ödev yazılırken kenar boşlukları bırakmaya dikkat edilmelidir. A4 boyutundaki sayfanın en geniş kısmı üst köşesi olmalıdır. 2) Metin, Times New Roman ya da Arial yazı tipiyle,12 puntoyla ve çift satır aralığı bırakılarak yazılmalıdır.