AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odenmeyen faturalar kesilecek mi?

Editör

Yeni Üye

Ödenmeyen faturalar kesilecek mi?​

BORÇ NEDENİYLE KAPAMA OLMAYACAK Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak. Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak.

Doğalgaz kullanmadan fatura gelir mi?​

İSTANBUL Gaz Dağıtım Sanayi (İGDAŞ) sözleşme imzalayan her abonesine doğalgaz kullansa da kullanmasa da sayaç bakım bedeli ve sabit hizmet bedeli tahsil ediyor. Fatura bedeli 2 milyondan daha düşükse, faturalar iki aylık olarak gönderiliyor.
Elektrik faturaları ne zaman gelecek?​
Elektrik Faturası Ödeme. Elektrik faturası ödemelerinde vade (istisnalar olmakla birlikte) vade, faturanın kesim tarihinden itibaren 10 gündür ve vadesinde ödenmeyen faturalarda hizmet kesintisi yaşanmaktadır.

Elektrik faturası kaç ay ödenmezse kesilir 2021?​

Elektrik faturası kaç ay ödenmezse kesilir 2021?
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.

Doğal gaz sayacı okunmadı ne yapmalıyım?​

Doğal gaz sayacı okunmadı ne yapmalıyım?
Doğalgaz sayacı okunmadı ne yapmalıyım?
- Okuma yapılmayan doğalgaz sayaçları için Başkent Doğalgaz’ın resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.
- DOĞALGAZ SAYACI OKUNMADI!
- Doğalgaz tüketimi faturalandırma işlem sırası şu şekilde;
- ONLİNE işlemlerden (fatura sorgulama veya alacak sorgulama) seçeneğini seçiyoruz.

Doğalgaz faturası ne zaman gelir 2021?​

Dağıtım şirketi, ihbarname ve/veya faturayı, son ödeme tarihinden en az yedi gün önce abone adresine bırakır. Sayacın okunamaması durumunda dağıtım şirketi tarafından müşteri adresine bırakılacak endeks bildirim belgesi en geç üç gün içerisinde müşteri tarafından doldurulup dağıtım şirketine ulaştırılır.

Doğalgaza toplam ne kadar zam geldi?​

Türkiye’de konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere %35, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza %44,3, elektrik üretimi dışında sanayide kullanılan doğalgaza ise %50 zam yapıldı. Muhalefet ise zamlara tepki gösterdi.

Ödenmeyen faturalar konusunda yayınlanan bilgiler şu şekildedir:

- Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak. Müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak.

Doğalgaz faturalarıyla ilgili detaylar ise şunlardır:

- İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi (İGDAŞ) her abonesine doğalgaz kullansa da kullanmasa da sayaç bakım bedeli ve sabit hizmet bedeli tahsil etmektedir. Fatura bedeli 2 milyondan daha düşükse, faturalar iki aylık olarak gönderilmektedir.
- Doğalgaz sayacı okunmadığında Başkent Doğalgaz'ın resmi internet sitesi üzerinden işlem yapılabilmektedir.
- Doğalgaz faturası dağıtım şirketi tarafından son ödeme tarihinden en az yedi gün önce abone adresine bırakılmaktadır. Sayacın okunamaması durumunda ise müşteriye endeks bildirim belgesi bırakılır.

Elektrik faturalarıyla ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

- Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa, tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde ödeme yapılmazsa elektrik kesilir.
- Elektrik faturası ödemelerinde genellikle vade faturanın kesim tarihinden itibaren 10 gündür. Vadesinde ödenmeyen faturalarda hizmet kesintisi yaşanabilir.

Doğalgaz fiyatlarına yapılan zamla ilgili bilgiler ise şu şekildedir:

- Türkiye'de konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına %35, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza %44,3 ve elektrik üretimi dışında sanayide kullanılan doğalgaza %50 zam yapılmıştır. Bu zam bugünden itibaren geçerli olmaktadır.

Geri