AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Odenek aktarma yuzde kac?

Editör

Yeni Üye

Ödenek aktarma yüzde kaç?​

8. 5018 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrası gereğince kurumlar arası aktarma işlemleri genel bütçe ödenekleri toplamının yüzde 10’u ile sınırlı olduğundan, söz konusu aktarma işlemleri gerçekleştirilirken bu hususun dikkate alınması gerekmektedir.

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri hangileri?​

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri hangileri?
Mali Yönetim ve Kontrol Merkezi Uyumlaştırma
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ | GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
MALİYE BAKANLIĞI | DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI | KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI
SAĞLIK BAKANLIĞI | DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
ULAŞTIRMA DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI | TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

Ödenek aktarımı nasıl yapılır?​

Ödenek aktarımı nasıl yapılır?
- KURUM DÜZEYİNDE ÖDENEK AKTARMA İŞLEMİ
- Harcama birimleri tarafından aktarma talep yazısı Başkanlığımıza gelir.
- 2 Başkanlık tarafından evrak havale edilir.
- Aktarma yetkisi hesaplanır.
- Talep edilen ödenek miktarı, ödenek.
- E-bütçe sistemi üzerinden önce Kurum düzeyinde ödenek aktarma işlemi girişi yapılarak; onaylanır.

2022 merkezi yönetim bütçesi ne kadar?​

Bu kapsamda, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 1 trilyon 728 milyar 401 milyon 621 bin lira, özel bütçeli idarelere 155 milyar 249 milyon 695 bin lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 10 milyar 238 milyon 553 bin lira ödenek verildi.

Merkezi yönetim bütçesi kaça ayrılır?​

Merkezi yönetim bütçesi kaça ayrılır?
Merkezi yönetim bütçesi 5018 sayılı Kanuna göre genel bütçe, özel bütçe ile düzenleyici ve denetleyici kurumların bütçelerinden oluşmaktadır.

Hangi sağlık kurumlarında özel bütçe uygulanır?​

Hangi sağlık kurumlarında özel bütçe uygulanır?
Özel Bütçe Üniversite Hastaneleri bütçesini kapsamaktadır.

Ödenek aktarma yetkisi kime aittir?​

Bu ödenekten aktarma yapmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir. Malî yıl içinde yedek ödenekten yapılan aktarmaların tür, tutar ve idareler itibarıyla dağılımı, yılın bitimini takip eden on beş gün içinde Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilir.

Ödenek aktarma yüzde kaç sorusuna cevap olarak; 5018 sayılı Kanunun 21. maddesine göre kurumlar arası aktarma işlemleri genel bütçe ödenekleri toplamının yüzde 10'u ile sınırlı olup, bu nedenle ödenek aktarma işlemlerinin yüzde 10 sınırını aşmadan gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri arasında Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kurumlar bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu da merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri arasında yer almaktadır.

Ödenek aktarımı nasıl yapılır sorusu için; kurum düzeyinde ödenek aktarım işleminin harcama birimleri tarafından talep yazısı ile başladığı, başkanlık tarafından evrak havale edildiği, aktarma yetkisinin hesaplanarak talep edilen ödenek miktarının aktarıldığı belirtilmektedir. E-bütçe sistemi üzerinden kurum düzeyinde ödenek aktarım işlemi girişi yapılır ve onaylanır.

2022 merkezi yönetim bütçesinin genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 1 trilyon 728 milyar 401 milyon 621 bin lira, özel bütçeli idarelere 155 milyar 249 milyon 695 bin lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara ise 10 milyar 238 milyon 553 bin lira ödenek verildiği bilgisi paylaşılmıştır.

Merkezi yönetim bütçesinin genel bütçe, özel bütçe ve düzenleyici/denetleyici kurumların bütçelerinden oluştuğu, 5018 sayılı Kanuna göre ayrıldığı belirtilmektedir.

Özel Bütçe Üniversite Hastaneleri sağlık kurumlarında özel bütçe uygulanmaktadır.

Ödenek aktarma yetkisi Cumhurbaşkanına aittir. Mali yıl içinde yedek ödenekten yapılan aktarmaların türü, tutarı ve idareler itibarıyla dağılımı, yılın bitimini takip eden on beş gün içinde Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilir.

Geri