AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ocakta tavada ekmek nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.929
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ocakta tavada ekmek nasıl yapılır?​

Elinize yapışmayacak hale gelene kadar hamurunuzu yoğurup, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin. Hamurunuz kabardıktan sonra bezelere ayırıp, yarım saat kadar bekletin. Elinizle veya merdane ile fazla bastırmadan kalınca açıp yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun…

Tencerede ocak üstünde ekmek nasıl yapılır?​

Tencerede ocak üstünde ekmek nasıl yapılır?
Tencerenin üstüne tavayı kapak gibi yerleştirin ve dikkatlice ters çevirin. Tavayı kısık ateşte ocağa alın. Bir müddet ekmeğimizi tavada gezdirin ve biraz tereyağı ile her yeri kızarana kadar pişirin.

Ordu köy ekmeği nasıl yapılır?​

Ordu köy ekmeği nasıl yapılır?
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şeker ve maya bir kaba alınır, karıştırılır.
- Un leğene konur, ortasına havuz açılır.
- Havuzun ortasına, mayalı su dökülür.
- Ardından, hamur küçük dokunuşlarla yoğrulur.
- Katı ise su eklenir, yumuşak ise un eklenir.
- Leğenin kapağı kapatılır ve hamur mayalanmaya bırakılır.

Tencerede ev ekmeği nasıl yapılır?​

Mayalanan hamuru tezgahta birkaç dakika elimizle açıp ekmek şeklini verelim ve tencereye un serpip hamuru koyalım. Tencerede yarım saat kadar daha bekletip tekrar mayalandıralım. 200 derece ısıda tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kapağı açıp 200 derece ısıda yaklaşık 30 dakika iyice kızarana kadar pişirelim.

Teflon tavada ekmek nasıl yapılır?​

Teflon tavada ekmek nasıl yapılır?
Hamurumuz mayalanınca mandalinadan biraz büyük bezeler yapalım ve her bir bezeyi biraz kalın olacak şekilde merdane yardımı ile açalım ve tavayı iyice ısıtalım. Tava ısınınca ekmeklerimizi zedelemeden arkalı önlü pişirelim. (Eğer ekmeği pişirirken zedelerseniz ekmek pişerken şişmez, o yüzden pişirirken dikkat).

Ocakta koy ekmeği nasil yapilir?​

Ocakta koy ekmeği nasil yapilir?
Büyük bir tencerenin içine su koyun. Ekmeği ise küçük bir tencereye koyup, üzerine bir bez örtüp kapağını kapatalım. 20 dakika tencerenin kapağı kapalı, 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Ocakta koy ekmegi nasil yapilir?​

Kapak ekmeği nasıl yapılır?​

Kapak ekmeği nasıl yapılır?
Geleneksel Kapak ekmeği ismini, kül ile kaplanmış ve pişirme sıcaklığına kadar ısıtılmış özel kulplu sac kapağın altında pişirilmesinden almıştır. Ekmek, tepsinin üzerindeki kapak ile köz halindeki ateşin üzerinde pişirilmektedir.

Gerçek köy ekmeği nasıl yapılır?​

Gerçek köy ekmeği nasıl yapılır?
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şeker ve mayayı bir kaba alın.
- Unu bir leğene koyun ve ortasına havuz açıp tuz serpin.
- Havuzun ortasına mayalı suyu döküp çatal ile karıştırın.
- Ardından hamuru küçük dokunuşlarla yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar katıysa su, yumuşaksa un ekleyin.

Ocakta köy ekmeği nasıl yapılır?​

Vakfıkebir ekmeği neden Bayatlamaz?​

Vakfıkebir ekmeği neden Bayatlamaz?
Vakfıkebir ekmeğinin en önemli özelliklerinden biri de ekşi maya ile yapılmasıdır. Ekşi maya ile yapılan ekmekler iyi kabarır, geç bayatlar ve lezzetli olurlar. kolay işlenilebilir hale gelen undan daha kaliteli ekmeklerin elde edildiği bilinmektedir.

Tavada yumuşak ekmek nasıl yapılır?​

Tavada yumuşak ekmek nasıl yapılır?
Tavada Mayalı Pamuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alıp üzerine su süt şeker tuz ve mayayı koyup yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur olsun mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan sekiz eşit beze bölelim bir on dakika bezeleri mayalandıralım.

Evde tavada nasıl ekmek yapılır?​

Tavada Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?
- Maya ile ılık süt, şeker ve yağı bir kapta karıştırın.
- Mayalanan hamurdan 8 adet yuvarlak yapın, şekillendirin ve kapağı olan bir tencereye alarak oda sıcaklığında tekrar 30 dakika süreyle mayalayın.
- Sürenin sonunda kapağı hiç açmadan 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Ekşi mayalı köy ekmeği nasıl yapılır?​

Ekşi mayalı köy ekmeği nasıl yapılır?
Ekmeklik un, tam buğday unu, sarı un, ekşi maya ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile 5-6 dakika yoğurun. Un ve su tamamen karışıp hamur toparlandığında, hamuru 30-60 dakika dinlendirin. Son olarak kaya tuzunu suyla eritip ilave edin.

Tokat Köy ekmeği nasıl yapılır?​

Tokat Köy ekmeği nasıl yapılır?
Tokat Meşhur Ev Ekmeği
- 22.00 TL.
- 22.00 TL. Doğal olarak maya ile yoğurulan hamur kabarmak üzere belirli bir süre bekletilir ve yeterince mayalanması sağlandığında ekmek boyutlarında hamurlar, odun ateşinde ısınmış taş fırınlarda tamamen geleneksel yöntemlerle pişirilir.
 
Tavada ekmek yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. Hamurun kabarması ve pişmesi sırasında yayılan nefis koku da ayrı bir hazzı ortaya çıkarır. İşte tavada ekmek yapımıyla ilgili verdiğiniz bilgiler:

- **Hamur Hazırlığı**: İyi bir ekmek için ilk adım olan hamur hazırlığı oldukça önemlidir. Hamurunuzun üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmasını bekleyerek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
- **Hamurun Açılması**: Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yarım saat kadar dinlendirdikten sonra elinizle veya merdane yardımıyla açarak tavada pişirmeye başlayabilirsiniz. Hamuru fazla bastırmadan açmak önemlidir.
- **Pişirme Aşaması**: Yağsız tavada arkalı önlü pişirme yaparken, ekmeklerinizin kabarmasına dikkat etmelisiniz. Pişirme işlemi sırasında ekmekleri zedelemeden ve özenle çevirerek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
- **Pişirme Süresi ve Isı Ayarı**: Tavada ekmek pişirirken uygun ısı ve süre önemlidir. Hamurun iç kısmının da pişmesi için ısıyı dengeli tutmalı ve kontrolü elden bırakmamalısınız.
- **Ekmeklerin Pişme Durumu**: Ekmeklerinizin her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirmeye özen göstermelisiniz. Ekmeklerinizin kenarlarında çıtır bir kabuk oluşması ve iç kısmının da yumuşak olması ideal sonucu verecektir.

Tavada ekmek yapımı sırasında sabırlı olmak ve adımları özenle uygulamak, enfes kokulu ve lezzetli ekmekler elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun!
 

Similar threads

Geri
Üst