Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı İçin Gereçler

Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mandalina yahut portakal püresi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
5-6 fincan yahut sufle kaseleri
Her bir fincan için yarım tatlı kaşığı toz şeker
Her fincan için yarım mandalina

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım mandalina püresi, sıvı yağ, ve vanilyayı ekleyip, karışana kadar çırpalım, un ve kabartma tozunu ekleyelim, çırpalım.
Yağlanmış fincanlara şeker ilave ederek mandalinaları yerleştirelim kek harcını paylaştıralım (Fincanlardan bir parmak eksik kalacak halde )
Uygun bir tencereye alalım fincanların çeyreğine gelecek biçimde sıcak su dolduralım. Tencerenin kapağını uygun bir mutfak bezi ile sararak kapatalım.
Keki ocağa alarak kaynamaya başlayınca altı kısarak 20 dakika hiç açmadan pişirelim. 20 dakikanın sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika soğumaya bırakalım dikkatlice fincanlardan çıkarak istediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Ben tencerenin içerisine tel ızgara koydum suya çok fazla temas etmemesi için ancak çok koşul değil iki türlü de pişiyor. Ocakta mandalinalı nemli kek.
Not: Mandalina püresi için 2 büyük uzunluk mandalina kullandım.

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst