AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ocakta kek yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ocakta kek yapılır mı?​

Tenceremizi ocağa alalım, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. İlk 30 dakika tencerenin kapağını kesinlikle açmayalım. 30 dakika sonra ara ara kontrol ederek 30 dakika daha pişirelim. Pişen kekimizi tencereden çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Yağsız kek nasıl yapılır?
Yumuşacık Yağsız Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumutaları bir kabın içerisine kırın.
- Ardından süt ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin.
- Son aşamada isteğe bağlı olarak fındık ekleyin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Aygazda kek nasıl olur?
Tencere Keki Nasıl Yapılır?
- Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın.
- Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Çelik tencerede kek olur mu?​

Dibi margarinle iyice yağlanmış çelik tencereye karışım dökülür. Başka büyük bir tencereye su konulur, kaynatılır. Kek olan tenceremiz sıcak suya oturtulur. Ağzı resimdeki gibi havlu ile kapatılır.
Kekin yağı az olursa ne olur?
Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar.
Keke sıvı yağ yerine ne konur?
Elinizde hiç sıvı yağ yoksa evinizde uygun alternatifler olabilir. Bir kek tarifindeki yağın en basit ikamelerinden biri eşit miktarda eritilmiş tuzsuz tereyağıdır. Elinizde olan tek şey tuzlu tereyağı ise, sıfırdan bir kek pişirirken tarifte belirtilen tuz miktarını ayarlamanız yeterlidir.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Büyük borcamda kek nasıl yapılır?
Islak Kek (Büyük Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker iyice çırpılır.
- Süt, yağ ve kakaoda eklenir ve bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
- Sonra un, kabartma tozu, fındık ve vanilin elenerek eklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılır.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla delinir.
- Sos dökülür.
Tencerede sünger kek nasıl?
Tencerenin içerisine kek hamurunun seviyesinde soğuk su ile doldurulur. Tencerenin üzerine temiz ve nemli bir bez örtülerek kapağı kapatılır. Su kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişmeye bırakılır. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst