Ocak Üstü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ara katı için;
2 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
İstediğiniz bir harçtan koyabilirsiniz ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel 3 yumurtamızı kasemize kırıyoruz, biraz tuz ekliyoruz.
Aldığı kadar onunla hamurumuzu elde ediyoruz 5 dakika dinlendirdikten sonra 6 tane beze çıkartıyoruz.
6 tane bezeyi orta uzunlukta açıyoruz sonra ocağımızın üzerine tenceremize suyu koyup üzerine birazcık tuz atıp su kaynadıktan sonra tek tek 6 yufkamızı haşlıyoruz.
Haşlama olayımız bittikten sonra orta katlarına tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
Orta katına istediğiniz dilediğiniz bir biçimde peynir koyabilirsiniz kaşar koyabilirsiniz, kıyma, patates tercih size ilişkin.
Sonra süreci tamamladıktan sonra ocak üzerinde kısık ateşte kızarana kadar altüst yaparak böreğimizi kızartıyoruz, afiyet olsun.
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ara katı için;
2 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
İstediğiniz bir harçtan koyabilirsiniz ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel 3 yumurtamızı kasemize kırıyoruz, biraz tuz ekliyoruz.
Aldığı kadar onunla hamurumuzu elde ediyoruz 5 dakika dinlendirdikten sonra 6 tane beze çıkartıyoruz.
6 tane bezeyi orta uzunlukta açıyoruz sonra ocağımızın üzerine tenceremize suyu koyup üzerine birazcık tuz atıp su kaynadıktan sonra tek tek 6 yufkamızı haşlıyoruz.
Haşlama olayımız bittikten sonra orta katlarına tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
Orta katına istediğiniz dilediğiniz bir biçimde peynir koyabilirsiniz kaşar koyabilirsiniz, kıyma, patates tercih size ilişkin.
Sonra süreci tamamladıktan sonra ocak üzerinde kısık ateşte kızarana kadar altüst yaparak böreğimizi kızartıyoruz, afiyet olsun.
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı