AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ocak ayinda hangi cicek acar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.523
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ocak ayında hangi çiçek açar?​

Ocak Ayının Çiçekleri
- Gölgeli Alanlarda Büyüyen Çiçekler:
- Yıllık – Ametist Çiçeği, Mavi Gözlü Bebek, Pelesenk, Coleus, Tütün Çiçeği , Unutma Beni Çiçeği, Camgüzeli, Lobelya, Maymun Çiçeği, Hercai Menekşe, Sabır Ağacı, Begonya.

Gül ağacı ne zaman çiçek açar?​

Gül ağacı ne zaman çiçek açar?
*Gül bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.

Gül neden çiçek açmaz?​

Gübrelerin uygulanması Sahada gül çiçeği bulunmamasının nedeni, toprağa verilen gübrelerin fazlalığı veya fazlalığı olabilir. Aşırı azotlu gübrelemenin ana işareti, tomurcukları oluşmadan yemyeşil bitkilerin aktif olarak büyümesidir. Durumu düzeltmek fosfor-potasyum gübre veya kül uygulayarak olabilir.

Bir çiçeğin adını nasıl öğreniriz?​

Bir çiçeğin adını nasıl öğreniriz?
PlantSnap uygulamasını açın, bir fotoğraf çekin ve PlantSnap Veritabanının saniyeler içinde size bitkinin adını söylemesini izleyin. En doğru sonuçlar için çiçeğin vurgulandığı ekrana dokunun. Şu anda 600,000 dünya çapındaki veritabanımızda bitki türleri var.

Gül senede kaç defa açar?​

Yılda bir defa, mayıs başı ile haziran ortası arasındaki dönemde çiçek açarlar. Pek az çeşitleri yılda iki defa, ilkbaharda ve sonbaharda çiçek verir. Bu güller en çok orta boy çalı yapısında ve sarmaşık gülü yapısındadır.

Gül çoğaltma hangi ayda olur?​

Gül çoğaltma hangi ayda olur?
Kişiler belirlenen aylarda güllerini çoğaltarak daha sağlıklı sonuçlar alabilir. Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltma işlemleri yapılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gül çoğaltma işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

Güllerin çiçek açması için ne yapmalıyız?​

Gül bitkiniz ister çalı ister sarmaşık ister ağaçcık formunda olsun ama mutlaka günde en az 3-4 saat güneş görsün. Çünkü gül tomurcukların açılması için güneşe ihtiyacı vardır. Güneş güllerinizi besler ve büyütür. Eğer güllerinizi saksıda bakıyor ve soluk gözüküyorsa sorun saksınızın küçük gelmesi olabilir.

Çiçeklerin yaprakları neden aşağı düşer?​

Çiçeklerin yaprakları neden aşağı düşer?
Saksı bitkilerinin solup yapraklarını dökmesinin ve ölmesinin en büyük nedeni, fazla sulamadır. Aşırı sulama bitkilerin köklerini çürüttüğünden, yapraklar dökülür ve bitkiniz sanki kurumuş ve susuz kalmış gibi sararmaya başlar.
 
Ocak ayında açan çiçekler arasında gölgeli alanlarda büyüyen çeşitli çiçekler yer almaktadır. Bunlar arasında yıllık çiçeklerden Ametist Çiçeği, Mavi Gözlü Bebek, Pelesenk, Coleus, Tütün Çiçeği, Unutma Beni Çiçeği, Camgüzeli, Lobelya, Maymun Çiçeği; diğer bitkilerden Hercai Menekşe, Sabır Ağacı ve Begonya gibi çiçekler bulunmaktadır.

Gül ağacı genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer. Gül bitkisi için en uygun çiçeklenme dönemi genellikle yaz aylarıdır.

Gül bitkisinin çiçek açmamasının nedenlerinden biri, toprağa verilen gübrelerin fazla veya dengesiz olması olabilir. Aşırı azotlu gübreleme yapılması durumunda bitki yemyeşil büyürken tomurcuk oluşturamayabilir. Bu durumu düzeltmek için fosfor-potasyum gübre ya da kül uygulaması yapılabilir.

Bir çiçeğin adını öğrenmek için PlantSnap uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamayı açarak çiçeğin fotoğrafını çekin ve saniyeler içinde bitkinin adını öğrenin. PlantSnap, dünya çapında 600.000'in üzerinde bitki türü veritabanına sahiptir.

Güller genellikle yılda bir defa, mayıs başı ile haziran ortası arasında çiçek açarlar. Ancak bazı çeşitlerde ilkbahar ve sonbaharda da çiçeklenme görülebilir. Bu tür güller genellikle orta boy çalı veya sarmaşık gül çeşitleridir.

Güllerin çoğaltma işlemi genellikle Kasım ayından başlayarak Mart ayı sonuna kadar yapılabilir. En uygun çoğaltma zamanı genellikle Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayları arasındadır.

Çiçeklerin yapraklarının aşağı düşmesinin en büyük nedenlerinden biri aşırı sulamadır. Fazla sulama bitkinin köklerini çürüterek yaprak dökümüne ve bitkinin ölümüne neden olabilir. Saksı bitkileri için sulama işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalı ve bitkinin ihtiyacı olan neme dikkat edilmelidir.
 
Geri
Üst