AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OBP puani nerede yaziyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OBP puanı nerede yazıyor?​

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NEREDEN BAKILIR? Ortaöğretim başarı puanı için ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ ‘ne tıklayarak giriş yapıp ulaşabilirsiniz.

88 OBP kaç puan getirir?​

Benzer şekilde diploma notu 50 olan öğrenciye 50×5=250 ve 100 olan öğrenciye 100×5=500 OBP puanı verilecektir. ÖSYM yerleştirme puanına eklenecek puan hesaplamasını OBP’yi 0,12 katsayısı ile çarparak yapmaktadır….Okuldan Gelecek Puan. (OBP*0,12)
Lise diploma notu kaç puan getirir?
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.
Ortaokul diploma notunu nasıl öğrenebilirim?
e-Okul İlkÖğretim Uygulamaları Not: Bu bölümde 2008 yılından sonra örgün ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin ve Açık ortaöğretim kurumlarının diploma bilgileri sorgulanabilmektedir.

Diploma notu ile OBP aynı mı?​

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecek. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacak.

69 diploma notu kaç puan getirir?​

Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır. OBP puanının 0.12’lik kısmı öğrencinin girmiş olduğu sınavın ham puanına eklenir. Bu şekilde de öğrencilerin üniversite yerleştirme puanları belirlenmiş olur.
96 OBP kaç puan getirir?
Aşağıda örnekler halinde puanların nasıl hesaplanacağı verilmiştir. Lise birincisinin ortalaması 96 olsun. 96*5=480, 480*0,12=57,6 Bu 57,6 puan adayın sınavdan aldığı ham puanlara eklenerek yerleştirme puanı ortaya çıkar.
Diploma bilgilerimi nereden öğrenebilirim?
e-Devlet kapısı üzerinden birçok resmi belge sorgulaması yapabilir ve çıktılarını alabilirsiniz. e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor.

Diploma e okulda gözükür mü?​

Not: Bu bölümde 2008 yılından sonra örgün ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin ve Açık ortaöğretim kurumlarının diploma bilgileri sorgulanabilmektedir.

Lise diploma notu 61 iyi mi?​

Öğrencinin diploma notu, ortaöğretim başarı puanını etkiliyor. Örneğin bir öğrencinin diploma notu 100 üzerinden 61 yani düşük. 61’in karşılığı olarak ÖSYM tarafından hesaplanan OBP ise 37 oluyor. YGS’deki başarı sırası 49 bin 736 yani performans olarak ortalamanın üstünde.

Geri