Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

OBP nin onemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OBP nin önemi nedir?​

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

OBP nin etkisi azaltılacak mı?​

Çok net şu cevabı verdi: Mevcut koşullarda genel yerleştirme için diploma notu katkısı yüzde 60’tan yüzde 40’a, mesleki yerleştirme için ise yüzde 90’dan yüzde 60’a düşürülebilir. Bu durum OBP’nin yüzde 13 olan etkinliğinin yüzde 9’a düşmesi anlamına geliyor.
Okul puanı sıralamayı etkiler mi?
OBP PUANI SIRALAMAYI NE KADAR ETKİLER? OBP’nin yerleştirme puanına katkısı maksimum yüzde 12. Lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12’lik katkıyı alıyor. Ortalama yani bütün notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde 8-9 oranında katkı sağlıyor.
Okul üniversite sınavında kaç puan veriyor?
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

410 OBP kaç puan?​

Bu düzenleme ile birlikte öğrencinin diploma notu 5 ile çarpılıp OBP’si hesaplanacaktır. Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır….Okuldan Gelecek Puan. (OBP*0,12)

OBP kalkar mı?​

Sosyal medyada çıkan haberler in yalan olduğu iddiaları yer aldı. Ortaöğretim başarı puanı olan OBP’nin kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Belgelerin asılsız olduğu belirtildi. OBP kaldırılmadı.
OBP ne zaman geri gelir?
ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
OBP ile üniversiteye yerleşebilir mi?
OBP ile tercih yapılamıyor. Ortaöğretim Başarı Puanı yalnızca adayların başarı sıralamasına etki ediyor.
Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır. TYT puanı 150’nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (Y-TYT) hesaplanmayacaktır. hesaplanmayacaktır.
Ortaöğretim puanı hesaplanırken diploma notu 5 ile çarpılır. Örneğin 100 diploma notuna sahip olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı da 500 olur. Buna göre en başarısız öğrencinin mezun olma notu 50 olabilir. Ortaöğretim Başarı Puanı genellikle 250 ve 500 arasında olabilir.
Üniversite puanına okul puanı ekleniyor mu?
Tercihlerde kullanılacak yerleştirme puanı ise okul notlarının eklenmesiyle oluşuyor. Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor.

Geri