AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OBP ile alan liseler Adrese Dayali mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OBP ile alan liseler Adrese Dayalı mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine göre, öğrenciler adrese dayalı lise tercihi yapabiliyor.
AOBP nasıl hesaplanir?
OBP nasıl hesaplanır? Öğrencinin mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak hesaplanır. 50’nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.
Adrese göre hangi liseye gidebilirim?
ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMA NASIL YAPILIR? Adrese dayalı lise sorgulama, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.

90 OBP kaç puan getirir?​

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Adrese Dayalı lise kayıtları nasıl olacak?
Öğrencilerin %90’nın adresine en yakın okula kayıt olabilecek olmasını amaçlayan sistemde, sınav yine kayıt aşamasında önemli olacak. Merkezî Sınav Puanı’na yani LGS puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda.
Adrese Dayalı liseye nasıl gidilir 2021?
LGS ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPILIR? Sınavsız öğrenci alan okullara lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekiyor. Ardından “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih yapabilirsiniz.

Sınavsız alan liseler neye göre alacak 2021?​

Sınavsız okullara yerleştirme Yerel yerleştirme, okulların bulundukları yer, okulların kontenjanı, okulların türü, okulların pansiyon durumu ile öğrencilerin ikamet adresleri, tercihleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak.

Geri