NVR bağlantısı nasıl yapılır?
NVR Kaydedici Kurulumu için öncelikle NVR”nin ağ ayarları ağa katılacak şekilde yapılır. Ardından NVR cihaz menüsünde kullanılan tüm IP kameraların IP adresleri tanımlanarak kaydedilebileceği ayarlanır. ONVIF destekli sistemler birbirleri ile herhangi bir sorun yaşanmadan tanımlanabilir ve çalıştırılabilir.NVR kayıt cihazı ne demek?
Network Video Kayıt Cihazı (Network Video Recorder – NVR) Dijital formattaki bir video görüntüsünü sabit disk sürücüsüne (HDD) kaydetmek için kullanılır. Genellikle IP kameralardan bir ethernet ağı yoluyla Cat5 ya da Cat6 kabloları ile görüntüleri alır. En çok fiziksel güvenlik uygulamaları için kullanılır.Kameranın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Güvenlik kamerasına gelen ışığı engellemek için bir kitap veya herhangi bir düz nesne kullanın. Işıkların kırmızıya dönüştüğünü görürseniz, bu güvenlik kamerasının açık olduğu anlamına gelir. Canlı yayını izleyip izleyemediğinizi kontrol etmek için güvenlik kameranıza giriş yapın.
Speed Dome Kamera ne demek?
Speed Dome Kameralar, PTZ (Pan, tilt, zoom) özelliğine sahip, kamera açısı dijital olarak kontrol edilerek değiştirilebilen kameralardır. PTZ yani pan, tilt ve zoom özelliği barındıran Speed Dome Kameraların bu üç özelliğini şöyle açıklayabiliriz: Pan, Kameranın sağa ve sola hareket etmesi özelliğidir.
Kamera modeme nasıl bağlanır?
Yapmanız gereken şey ilk etapta cihazın adaptörü ile elektriğe bağlanması ardından bir network kablosu ile modeminize giriş yapmaktır. Kameranız ile modeminiz aynı IP grubunda çalışıyor ise Explorer pencerenizden kitapçıkta gelen IP numarasını direk tuşlayarak bağlanabilir ve menü işlemlerine ulaşabilirsiniz.IR Bullet kamera ne demek?
Infra Red yani kızıl ötesi ışınlar kullanarak, karanlık ortamlarda görüntü elde etmeye yarayan güvenlik kameralarına gece görüş kameraları denir. Özellikle dış ortam kapalı devre kamera sistemi uygulamarında yoğun olarak tercih edilir. Suya ve toza oldukça dayanıklıdırlar.NVR nedir ne işe yarar?
NVR (Network Video Recorder), internet protokolü (IP) ile video kaydetmek için tasarlanmış bir tüketici elektroniği cihazıdır. NVR (Network Video Recorder), internet protokolü (IP) ile video kaydetmek için tasarlanmış bir tüketici elektroniği cihazıdır.
NVR DVR farkı nedir?
DVR ve NVR arasındaki temel fark, DVR’nin analog sistemden gelen görüntüleri, NVR’nin ise ağdan gelen görüntüleri depolamasıdır. NVR ile video zaten kamerada kodlanmış olduğundan, video çıkışı ağdan direkt olarak sağlanır. Kodlama dijital video dosyalarının bir biçimden diğerine dönüştürülmesidir.
Osman Demircan: Maalesef bunu işin uzmanı olmadan bir kullanıcı olarak anlayabilmenin bir yolu yok. Fakat genellikle telefonunuzun kamerası çalıştığında altında bir uyarı ışığı yanar. Her ne kadar siber suçlular kameraya erişim sağladıklarında bu uyarı ışığını kapatıyor olsalar da bazı durumlarda açık olabilir.
PTZ dome kamera olarak da adlandırılan Speed dome kameralar, orta ve büyük ölçekli gözetim alanlarında yaygın olarak kullanılan, tüm bölgeyi sadece tek bir kamera ile herhangi bir kör nokta olmadan izleyebilen kameralardır.
Kamerada Preset nedir?
Preset: Kayıt ortamına, yeni ayarlanmış zaman kodunu kaydeder. Regenerate: Kayıt ortamındaki önceki kaydın son zaman kodunu okur ve son zaman kodundan itibaren sıralı olarak yeni zaman kodunu kaydeder.
Güvenlik kamerası internet bağlantısı nasıl yapılır?
Wifi kamera sistemi nasıl çalışır?
Kablosuz kameralar herhangi bir bağlantı noktası olmayan ve bağımsız olarak çalışan kameralardır. WİFİ kameralar kamera videosunu bir radyo(RF) vericisi üzerinden ileterek çalışır. Video dahili bir depolama cihazına ya da bulut depolama yolu kullanılarak bağlı bir alıcıya gönderilmektedir.Bullet kamera ne demek?
Bullet kamera, silah mermisini andıran bir şekle ve oldukça küçük, genellikle 5 ila 6 cm uzunluğunda sabit bir merceğe sahiptir. Bullet kameralar küçük alanlar için güçlü ve ideal bir kamera türüdür ancak kameranın şekli nedeniyle resmin köşeleri kesilebilir. Kasa tasarımı, objektif ve filtreye müdahale edebilir.Dahua kamera IP adresi nedir?
Adım 3 IP adresini gerçek ağ planına göre değiştirin (varsayılan IP adresi 192.168.1.108’dir).
Kamera televizyona nasıl bağlanır?
Web kameranızı televizyonunuza bağlamak için USB kablo kullanıyoruz. Smart TV’nin arkasında yer alan boş USB çıkış noktasına web kameramızı bağladıktan sonra televizyonumuzun uzaktan kumandasını alıyoruz. Kumandanın üzerinde televizyona dışarıdan bağlanan cihazları görebileceğimiz bir tuş bulunuyor.
NVR bağlantısı ne demek?
IP çakışması sorunu nasıl çözülür?
IP çakışması hatası nasıl çözülür?- Adım #1: Arama çubuğuna “cmd” yazın.
- Adım #2: Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
- Adım #3: ipconfig /release komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: ipconfig /renew komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
8 Kanal NVR nedir?
NVR (Network Video Recorder), adından da anlaşılabileceği gibi ağ tabanlı bir video kayıt cihazıdır. Bu sistemlerde IP kamera kullanılır. NVR güvenlik kamera sistemleri, DVR’lara göre daha gelişmiş ve özellikli bir güvenlik sistemine olanak sağlar. 8,16,32,64,128 ve hatta 256 kanal NVR’lar mevcuttur.