AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nutuk nasil baslar nasil biter?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nutuk nasıl başlar nasıl biter?​

Nutuk, durumu özetleyerek başlar ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile biter.
Atatürk Zonguldak ne zaman geldi?
Zafer’in anısına, İş Bankasının açılışı için 26 Ağustos 1924 tarihi benimsendi. 26 Ağustos 1931 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez Zonguldak ‘ a gelişi ve Zonguldak’ ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir.

Nutuğu ilk kim bastı?​

Nutuk (Mustafa Kemal Atatürk)
Atatürk Nutuk ne zaman okudu?
Daha sonra İstanbul’da, yoğun bir çalışma sonucunda kısa bir sürede eserini tamamlamıştır. Sonuçta, aylarca süren bir çalışma, belge toplama ve görüş alışverişi sonrasında, Mustafa Kemal Paşa, 15–20 Ekim 1927 tarihleri arasında toplanan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Büyük Kurultayında Nutuk’u okumuştur.

Nutuk’un gelirleri nereye gidiyor?​

Osmanlıca yazılan Nutuk ilk olarak 1927 yılında basılmış ve geliri Tayyare Cemiyeti’ne -bu günkü adıyla Türk Hava Kurumu- bağışlanmış; 1934 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Latin harfleriyle basılmış ve buna ek olarak kenar başlıklar da eklenmiştir.
Nutukta en çok adı geçen kişi kimdir?
Atatürk yazmış olduğu eseri Nutuk’ta Yahya Kaptan’a 12-20 sayfa ayırdı; en çok yer sahibi olan kişi de dolayısıyla Yahya Kaptan oldu.

Zonguldaklilara ne denir?​

Zonguldak ve havalisinin yerli insanına dışarıdan gelenler tarafından ”kıvırcık” denir. Bu sözün çıkış noktasını da Büyük önder M.Kemal Atatürk’ün Zonguldak ziyareti esnasında ki bir diyaloğa dayandırırlar. Böyle bir diyalog hiç yapılmadığı gibi Gazi Paşa bu kelimeyi Zonguldaklılar için hiç kullanmamıştır.
Nutuk telif hakkı hangi kurumda?
KPSS Güncel Sorular on Twitter: “Nutuk’un telif hakkı Atatürk’ün vasiyeti üzerine Türk Hava Kurumundadır.

Nutuk da nelerden bahsediliyor?​

Nutuk’ta Nelerden Bahsedilir?
Atatürk Nutuk adlı eserini hangi olay vesilesiyle okudu?
Milli Mücadele sürecini ve Cumhuriyet’in kuruluşunu esas alan Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Fırkası umumi reisi sıfatıyla partinin ikinci büyük kongresinin gerçekleştiği 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında toplam 36 saat 31 dakika süreyle okuduğu, daha sonra kitap haline getirdiği önemli bir söylevidir …

Atatürk 10 yıl nutkunu ne zaman niçin okumuştur?​

Onuncu Yıl Nutku Hakkında Detaylı Bilgi } Onuncu Yıl Nutku, Atatürk`ün, Cumhuriyet`in kuruluşunun onuncu yılı dolayısıyla 29 Ekim 1933`te Ankara Hipodrom`da yaptığı ünlü konuşmadır.
Nutuk eserin dağıtım hakkı hangi kuruma aittir?
“Bu Nutuk benim Türk milletine armağanımdır. Bunun gelecek nesillere kalacak maddi şeklini aynı zevk-i selim ile sizlerden beklerim” demiştir. Ayrıca 1927 yılında Nutuk kitabının dağıtım ve yayın haklarını Türk Tayyare Cemiyetine vermiştir.

Geri