Nurten Akkus neden odul aldi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nurten Akkuş neden ödül aldı?​

Nurten Akkuş hayatını eğitime adadı. Anaokulu öğretmenliğine 14 yıl önce Samsun’un Ayvacık ilçesinde başladı. Ünü, “Baba Bana Bir Masal Anlat” projesiyle ilçe sınırlarını aştı. Projesi, Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan başarılı öğretmene bir ödül de İngiltere’deki She Inspires Foundation vakfı tarafından verildi.

Dünyanın en iyi öğretmeni kimdir?​

Kenya’da maaşının yüzde 80’ini ders verdiği okuldaki yoksul öğrencilere adayan bir öğretmen, “dünyanın en iyi öğretmeni” seçildi. Nakuru kırsalındaki yoksul bir köyde çocuklara fen öğretmeni Peter Tabichi isimli öğretmen, 1 milyon dolar değerindeki “2019 Küresel Öğretmen Ödülü”nü kazandı.
Nurten Akkuş Kimdir?
Nurten Akkuş, Samsun’da Salıpazarı Anaokulu Müdürlüğü görevini yapan 14 yıllık bir öğretmendir. Yaptığı eğitim ile ilgili projeler ve çalışmalarla dünya genelinde dikkat çekmiş bir öğretmendir.

Türkiye’nin en iyi öğretmeni kimdir?​

Samsun’un 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu’nun müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller kazanırken, geçen yıl Aralık ayında dünyaca ünlü bir vakfın en iyi öğretmenleri seçtiği yarışmaya başvurdu.

2018 Küresel Öğretmen ödülünü kim aldı?​

Ödüller Stephen Fry tarafından açıklandı. Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde, kuraklık riski barındıran Paritewadi köyünde öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, 12 bin aday arasından dünyanın en iyi öğretmeni seçildi.
Nurten Akkuş sloganı nedir?
Babalar çocuklara hem hikâyeler anlatıyor, hem de birlikte bir müsamere sergiliyorlar. Nurten Akkuş’un hazırladığı “Baba bana masal anlat” projesi Türkiye çapında 20 farklı ilde uygulanmaya başladı.
Dün Dubai’de ABD’li İngilizce öğretmeni Nancie Atwell’in 1 milyon Dolar ‘lık ödülü kazandığı açıklandı.
Uluslararasında örnek eğitimci kimliğine verilen ödülü kazanan Türkiye’deki 10 öğretmenden biri olan Volkan İner’in başarısı hem Manisa’yı hem de tüm Türkiye’yi gururlandırdı.
Samet Başkonuş kimdir?
İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş (35), Hint asıllı iş insanı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Londra merkezli Varkey Gems Vakfı (Varkey Gems Foundation) tarafından düzenlenen …

2019 yılı küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?​

Eğitimin Nobel’i olarak görülen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nü bu yıl Kenya’dan Peter Tabichi kazandı. Aylık gelirinin yüzde 80’ini görev yaptığı köy okulundaki yoksul öğrencileri için harcayan Tabichi, 1 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu.

Nurten Akkuş kaç yaşında?​

Türkiye’nin konuştuğu öğretmen Akkuş, 33 yaşında.
Küresel Öğretmen Ödülü Nasıl Alınır?
Ödül programına öğretmenler kendileri aday olabileceği gibi aday da gösterilebilmektedirler. Bu doğrultuda, öğretmenin aday gösterilme sebebinin kısa bir yazı ile başvuruda yer alması gerekiyor. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.globalteacherprize.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zeliş Kurt kimdir?​

İzmir Menemen’de bir köy okulunda görev yapan öğretmen Zeliş Kurt, 2019 yılı Küresel Öğretmenleri arasında yer aldı. dünya genelinde eğitim projelerine destek vermek üzere çalışma yürüten Hindistan merkezli AKS Education’ın organize ettiği “Küresel Öğretmen Ödül Komitesi”nin yaptığı değerlendirmede 2019 yılının “En iyi …

Geri