AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

NumPy nedir ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

NumPy nedir ne işe yarar?​

NumPy, Python programlama dili için büyük, çok boyutlu dizileri ve matrisleri destekleyen, bu diziler üzerinde çalışacak üst düzey matematiksel işlevler ekleyen bir kitaplıktır. NumPy’nin atası Numeric, ilk olarak Jim Hugunin tarafından diğer birkaç geliştiricinin katkılarıyla oluşturuldu.

NDIM fonksiyonu ne işe yarar?​

NDIM fonksiyonu ne işe yarar?
ndim fonksiyonu bir dizinin boyutunu öğrenmemizi sağlar. Yukarıda tanımladığımız dizi bir matris olduğu için boyutunu sorduğumuzda 2 değerini döndürdü. size fonksiyonu dizideki eleman sayısını verir.

NumPy paketi nedir?​

NumPy (Numerical Python), çok boyutlu dizilerle ve matrislerle çalışmamızı sağlayan ve matematiksel işlemler yapabileceğimiz Python dili kütüphanelerindendir.

Scikit Learn kütüphanesi nedir?​

Scikit Learn kütüphanesi nedir?
Scikit-learn veya Sklearn makine öğrenmesi modelleri oluşturmak için kullanılan Python temelli bir kütüphanedir. Regresyon, kümeleme ve sınıflandırma için kullanılan pek çok öğrenme algoritmasına sahiptir. Sklearn NumPy ve SciPy ile uyumludur. Yani farklı Python kütüphaneleri ile kolaylıkla çalışabilir.
NumPy nasil kullanilir?​
NumPy, dizilerle çalışmak için kullanılan bir Python kütüphanesidir….2. NumPy’nin Kurulumu
- 2.1 NumPy’yi Projeye Dahil Etmek. NumPy yüklendikten sonra, import anahtar sözcüğünü ekleyerek onu uygulamalarınıza dahil edebilirsiniz: import numpy.
- 2.2 NumPy np Olarak Kullanmak.
- 2.3 NumPy Sürümünü Kontrol Etme.

Reshape () nedir?​

Reshape () nedir?
Reshape (yeniden şekillendirme), bir dizinin şeklini (shape) değiştirmek anlamına gelir. Bir dizinin şekli, dizinin her boyutundaki elemanların sayısı anlamına gelmektedir. Reshape demek, diziye yeni boyut eklemek veya mevcut boyutları kaldırmak ya da her boyuttaki eleman sayısını değiştirmek demektir.

Pandas nedir ne işe yarar?​

pandas, veri işlemesi ve analizi için Python programlama dilinde yazılmış olan bir yazılım kütüphanesidir. Bu kütüphane temel olarak zaman etiketli serileri ve sayısal tabloları işlemek için bir veri yapısı oluşturur ve bu şekilde çeşitli işlemler bu veri yapısı üzerinde gerçekleştirilebilir olur.

NumPy nedir ne işe yarar?
NumPy, Python programlama dili için büyük, çok boyutlu dizileri ve matrisleri destekleyen, matematiksel işlevler ekleyen bir kütüphanedir. Bu sayede veri analizi, hesaplama ve bilimsel çalışmalar gibi alanlarda kullanıcılarına kolaylık sağlar. NumPy, hızlı ve verimli bir şekilde çalışabilen vektör ve matris işlemleri sunar.

NDIM fonksiyonu ne işe yarar?
NDIM fonksiyonu, bir dizinin boyutunu gösterir. Örneğin, bir 2D matris için ndim fonksiyonu çağrıldığında sonuç 2 olarak dönecektir. Bu fonksiyon, çalışılan dizinin boyutunu anlamak için oldukça faydalıdır.

NumPy paketi nedir?
NumPy (Numerical Python), Python dilinde çok boyutlu dizilerle ve matrislerle çalışmamızı sağlayan bir kütüphanedir. NumPy'nin temel amacı, yüksek performanslı hesaplama işlemleri için verimli veri yapısı ve fonksiyonları sağlamaktır.

Scikit Learn kütüphanesi nedir?
Scikit-learn, Python dilinde makine öğrenmesi modelleri oluşturmak için kullanılan bir kütüphanedir. Bu kütüphane, regresyon, kümeleme, sınıflandırma gibi pek çok öğrenme algoritmasını içerir ve NumPy, SciPy gibi diğer kütüphanelerle uyumludur.

NumPy nasıl kullanılır?
NumPy kütüphanesini kullanabilmek için öncelikle bilgisayarınıza NumPy kütüphanesini yüklemeniz gerekmektedir. Daha sonra Python projenize NumPy kütüphanesini dahil ederek import numpy olarak kütüphaneyi kullanabilirsiniz. NumPy kütüphanesinin fonksiyonları ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak için NumPy belgelerine başvurabilirsiniz.

Reshape () nedir?
Reshape() fonksiyonu, bir dizinin boyutunu değiştirmek için kullanılır. Bu fonksiyon sayesinde, bir dizinin şeklini yeniden belirleyebilirsiniz. Yani, mevcut bir diziyi farklı şekillerde düzenleyebilirsiniz.

Pandas nedir ne işe yarar?
Pandas, Python programlama dili üzerinde veri işleme ve analizi için kullanılan bir kütüphanedir. Seriler ve veri çerçeveleri oluşturarak, verileri analiz etmek, dönüştürmek ve görselleştirmek için kullanılır. Pandas, veri tabanından veri okuma ve yazma işlemleri gibi birçok faydalı işlevi de destekler.

Geri