Nukleer Sizintida ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
232.239
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nükleer Sızıntıda ne yapılmalı?​

bombanın patladığını kuvvetli ışıktan hemen anlayın. sonra da kalkıp telaş etmeden en yakın sığınağa yönelin; siğinağa girmeden önde 30-60 dk. zamaniniz var! ağzınızı ve burnunuzu tozlara karşı bir bezle, elbise parçasıyla vb. koruyun. sığınağa girmeden önce giysinizdeki tozu mutlaka çırpın, süpürün.

Nükleer sızıntıdan nasıl korunulur?​

Hiçbir şart altında oluşan ateş topuna bakılmamalıdır. Açık bir günde, çok uzak mesafeden bile bu olay geçici körlüğe sebep olabilmektedir. Bu sinyaller alındığında derhal bir sığınağa girilmelidir. Eğer sığınak bulunamamışsa, bir çıkıntıya sığınılmalı ve yüz üstü yatılarak cilt mümkün olduğunda korunmalıdır.
Nükleer santrallerin güvenliği nasıl sağlanır?
Yüksek basınçlı soğutucu, basınç düşürme sistemi, soğutucu enjeksiyon sistemi, çekirdek püskürtme sistemi, sistem Muhafaza spreyi, izolasyon soğutma sistemi gibi sistemler kullanılır.

Radyoaktif kirliliği önlemek için neler yapılabilir?​

Radyoaktif Kirlenmeye Karşı Alınabilecek Önlemler: Nükleer silahların (atom çekirdeklerinin parçalanması esasına dayanan silahlar) yok edilmemesi, nükleer enerji santrallarının birçok ülkede tercih edilmemesi, nükleer denemelerin uluslararası antlaşmalarla yasaklanması gibi tüm önlemlere karşın, radyasyon tehlikesi …

Bir nükleer santral nasıl çalışır?​

Çalışma Prensibi Fisyon tepkimesi ile oluşan yüksek miktardaki enerji, su buharını yüksek sıcaklıklara kadar ısıtır. Oluşan buhar, elektrik jeneratörü türbinlerine iletilir. İletilen buhar da türbin şaftını çevirerek elektrik üretimini sağlar. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir.
Radyoaktif madde nasıl temizlenir?
Radyoaktif maddeler ışıma yaparak belli bir yarı ömür kuralı uyarınca sürekli azalma gösterirler. Ayrıca vücuttan idrarla ve barsaklar yoluyla da atılmaktadırlar. Her maddenin farklı bir yarı ömrü olduğundan bunların vücuttan kaybedilmeleri de farklı farklıdır.
 
Geri
Üst