AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nukleer silahlarin etkileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nükleer silahların etkileri nelerdir?​

Nükleer silahın fiziksel etkileri, morötesi ışık patlaması, elektromanyetik atma, sıcaklık, basınç ve iyonlaştırıcı radyasyon olarak sıralanabilir. Bombanın atıldığı merkez noktasına yakın bir yerde dışarıda olan insanların ilk fark edecekleri etki bir ışık patlamasıdır.
Türkiyede kaç nükleer silah var?
Nükleer silaha sahip devletler

Nükleer silahların zararları nelerdir?​

Nükleer patlamalar sırasında açığa çıkan ısı, havada büyük miktarlarda nitrojen oksit oluşmasına sebep olacaktır. Bu durum, ozon tabakasının önemli miktarlarda eksilmesine sebep olur. Nükleer savaştan sonra oluşan toz ve duman, artan morötesi radyasyonun dünyaya ulaşmasını engeller.
Nükleer silah ne işe yarar?
Nükleer silah, nükleer reaksiyon ve nükleer fisyon birlikte kullanılmasıyla ya da çok daha kuvvetli bir füzyonla elde edilen yüksek yok etme gücüne sahip silahtır. Genel patlayıcılardan farklı olarak çok daha fazla zarar vermek amaçlı kullanılır.
İki silahın etki alanları değişiktir. Aynı ağırlıkta olan iki silahtan; hidrojen silahlarının etki alanı yarıçapı atom silahlarının 2,5 katıdır. Bir nükleer infilakta, ilk önce silahın kudretine göre yarıçapı değişen bir ateş topu hasıl olur. Ateş topunun merkezindeki ısı, güneşteki ısıdan 2 – 3 defa daha fazladır.
Nükleer santraller ne kadar radyasyon yayar?
1000 MW elektrik üreten bir kömür santralı ile bir nükleer santral karşılaştırıldığında, kömür içerisindeki milyonda 1.3 uranyum ve milyonda 3.2 toryum miktarından dolayı kişi başına 490 rem/yıl radyasyon yayarken, bir nükleer santral ise 4.8 rem/yıl radyasyon yayar.

Dünyanın en tehlikeli bombası hangi ülkede?​

1961 – SSCB, Tarihin En Büyük Nükleer Bombasını Patlattı 30 Ekim 1961 tarihinde Sovyetler Birliği tarihin en büyük hidrojen bombasını 30 Ekim 1961 tarihinde patlattı. SSCB’nin Vanya/Ivan olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunda Çar Bombası olarak bilinen bomba, 50 milyon TNT’den fazla patlayıcıya sahipti.
 
Geri
Üst