AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nukleer enerji sera etkisi yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nükleer enerji sera etkisi yapar mı?​

Tüm dünyada sera gazı salımlarının artmasında fosil yakıtların etkisi oldukça büyüktür. Nükleer santrallerin işletilmesi sırasında atmosfere sera gazı salımı olmamaktadır. Bu açıdan nükleer enerji kullanımı, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye olumlu katkı sağlamaktadır [4], [5].

Akkuyu nükleer santrali kimin olacak?​

Projenin genel iş sahibi ve yatırımcısı AKKUYU NÜKLEER ANONİM ŞİRKETİ’dir (AKKUYU NÜKLEER ANONİM ŞİRKETİ, projenin yönetimi için özel olarak kurulan bir şirkettir). Atomenergoproekt A.Ş. Atomenergoproekt A.Ş., santralin genel tasarım şirketidir (Rosatom Devlet Kuruluşu’nun mühendislik bölümünde yer alır).

Akkuyu Nükleer Santrali iş başvurusu nereden?​

Akkuyu Nükleer Santrali iş başvurusu nereden?
Akkuyu NGS’de çalışmak isteyenler özgeçmişlerini[email protected]adresiyle şirkete iletebiliyor. Akkuyu NGS Projesi’nin en yüksek inşaat döneminde 12 bin 500, işletme aşamasında ise yaklaşık 4 bin kişi istihdam edilecek.

Nükleer santraller sera gazı salınımı yapar mı?​

Nükleer santraller sera gazı salınımı yapar mı?
Nükleer enerjinin iklim değişikliğine sebep olan atmosferdeki sera gazı konsantrasyonunun azaltılmasında büyük rolü vardır. Günümüzde nükleer santraller, elektrik sektöründen kaynaklanan sera gazı salımında yıllık olarak yaklaşık %17 azaltmayı sağlamaktadır.

Sera etkisinin artmasına neden olan olaylar nelerdir?​

Fabrika bacalarından, araba egzozlarından her an çıkan karbondioksit gazı, ormanların yok edilmesi ve dolayısıyla oksijen üretimin azalması, kullanılan deodorant ve parfümler sera gazı etkisini arttıran başlıca nedenler arasında gösterilebilir.

Akkuyu nükleer santral ihalesini kim aldı?​

Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının “anahtar teslimi” projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

Doğalgaz kullanımı sera etkisine sebep olur mu?​

Doğalgaz kullanımı sera etkisine sebep olur mu?
Küresel ısınmaya neden olan yakıtlar arasında doğalgaz, kömür, petrol gösterilebilir. Bu yakıtların gereğinden fazla ve yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıkan gazlar dünyayı küresel ısınma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmaktadır.
 
Nükleer enerji sera etkisi konusunda oldukça önemli bir role sahiptir. Nükleer santrallerin işletilmesi sırasında, karbon ve diğer sera gazları gibi gazlar atmosfere salınmaz. Bu durum nükleer enerjinin fosil yakıtlara göre daha çevre dostu bir seçenek olmasını sağlar. Dolayısıyla nükleer enerji kullanımı, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltarak sera gazı salımlarını azaltabilir ve dolaylı olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye olumlu katkı sağlayabilir.

Öte yandan, nükleer santraller elektrik sektöründen kaynaklanan sera gazı salımlarında da önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde nükleer santraller, yıllık olarak elektrik üretimindeki sera gazı salımlarını yaklaşık %17 oranında azaltmayı başarmaktadır. Bu da nükleer enerjinin çevresel etkiler açısından önemli bir seçenek olduğunu göstermektedir.

Sera etkisinin artmasında neden olan diğer olaylar arasında ise fabrika bacalarından, araba egzozlarından çıkan karbondioksit gazı, ormanların yok edilmesi ve dolayısıyla oksijen üretiminin azalması, kullanılan deodorant ve parfümler gibi etkenler bulunmaktadır.

Son olarak, doğalgaz kullanımının da sera etkisine neden olduğu belirtilmektedir. Doğalgaz, kömür ve petrol gibi fosil yakıtların aşırı ve yanlış kullanımı küresel ısınmayı artırabilir ve dünyayı çevreleyen sera gazı konsantrasyonunu artırabilir. Bu nedenle doğalgaz ve diğer fosil yakıtların kullanımı konusunda da dikkatli olunması gerekmektedir.
 
Geri
Üst