AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nukleer Enerji Muhendisligi nedir ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nükleer Enerji Mühendisliği nedir ne iş yapar?​

Nükleer santrallerinin tasarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan nükleer enerji mühendisi, kurulan santralin sorunsuz işlemesinden görevli yetkin kişiler arasında yer alır. Mühendis aynı zamanda nükleer enerji ve radyasyondan fayda elde etmek için kullanılan süreçleri, araçları ve sistemleri araştırır.
Nükleer enerji mühendisi nerede çalışır?
Nükleer enerji mühendisleri üretim, tasarım, maliyet analizi, yöneticilik ve kalite kontrolü gibi alanlarda çalışabilirler. Nerelerde İş Bulabilir Ve Çalışabilir? Nükleer enerji mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler genellikle enerji santrallerinde, nükleer sistemlerin yer aldığı şirketlerde çalışabilirler.

Nükleer Enerji Mühendisliği ne zaman açıldı?​

1977 yılında kurulan bölümümüz önce yalnızca lisans-üstü program yürütmüş, 1982 yılında lisans düzeyinde de eğitim/öğretim vermeye başlamıştır. Türkiye’de Nükleer Enerji Mühendisliği alanında açılan ilk lisans programıdır.
Nükleer mühendisliği kaç puan?
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2021 taban puanı 407,85380’dir. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2021 başarı sıralaması 92142’dir.
Maaşı duyan koştu. Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santrali’nde 3 bin dolar maaş verileceğini duyanlar şirkete başvurmaya başladı.
Nükleer enerji Bölümü kaç puan?

Nükleer mühendisliği hangi üniversitelerde var?​

Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü (4 Yıllık)

Geri