AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nukhet Duru Dikine Dikine Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Nukhet Duru Dikine Dikine Sozleri
Nukhet Duru Dikine Dikine Şarkı Sozleri
Hadi şimdi kolaysa ayıkla pirincin taşını
Don diyosun iki gozun iki ceşme
Mumkunu yok
Fizikte boşluk yoktur guzelim
Dedim sana bak birgun ben uzerim
Demek ki neymiş satmayacaksın yoldaşını
Dinlemedin dinlemedin hep gittin
Burnunu dikine dikine
Dinlemedin dinlemedin
Hay senin afrana, tafrana, egona, kibrine
Dunya kuruldu kurulalı beri aşkın huyu bu
Aşamadı gitti ne zır cahili ne en olgunu
Kacan kovalanır adetten
Ta Havva ile Adem`den
Bıkmadan usanmadan oynuyor bu oyunu
Dinlemedin dinlemedin hep gittin
Burnunu dikine dikine
Dinlemedin dinlemedin
Hay senin afrana, tafrana, egona, kibrine
Hem girdin gizli bahceme
Hem ciceklerimi tarumar ettin
Valla gidiyorum hakime
Şikayetciyim senden

Nükhet Duru'nun "Dikine Dikine" şarkısının sözleri 1988 yılında yayınlanmıştır. Şarkının sözleri oldukça anlamlı ve güçlü bir mesaj içermektedir. Nükhet Duru'nun güçlü yorumuyla da bu mesaj güçlü bir şekilde aktarılmıştır.

Şarkıdaki sözlerde aşkın zorlu ve karmaşık doğasına dair derinlikli bir bakış açısı sunulmaktadır. İletilen mesajda, aşkın kaçınılmaz olduğu ve bazen zorlayıcı yönlerinin olduğu vurgulanmaktadır. İnsan ilişkilerinde karşılaşılan güçlükler ve anlaşmazlıklar, şarkının sözlerinde de açık bir şekilde ifade edilmiştir.

Şarkının içerdiği romantizm ve acı dolu duygular, dinleyicide derin izler bırakmaktadır. Sözlerin dolaylı ve metaforik yapısı, dinleyiciye şarkıyı dinlerken kendi duygusal deneyimlerini ve ilişkilerini düşünme fırsatı vermektedir.

Nükhet Duru'nun güçlü ve duygusal yorumuyla birleşen bu etkileyici sözler, Türk müzik tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Şarkının anlam katmanları ve derinliği, dinleyicilere her dinlediklerinde farklı duygular yaşatmaya devam etmektedir. Ayrıca şarkının müzikal yapısı da sözlere mükemmel bir şekilde eşlik etmektedir.

Geri