AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nufus cuzdani yerine kullanilabilecek belgeler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nüfus cüzdanı yerine kullanılabilecek belgeler nelerdir?​

Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.

Kimlik olmadan seyahat edilir mi?​

Havalimanları ve uçakla seyahat eden yolculuklara kıyasla daha az denetime tabi tutulan otogarlardan artık kimliksiz yolculuk yapılamayacak.İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın almış olduğu ortak kararlar doğrultusunda otogarlarda denettim artacak ve kimliği doğrulanmayan hiçbir yolcu eskisi gibi dilediğince …
Öğretmen kimlik kartı yerine geçen belgeler nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı personel kimlik kartları Milli Eğitim Bakanlığı Personel Kimlik Kartları Yönergesine göre düzenlenmektedir….
Nüfus cüzdanımı kaybettim uçağa nasıl binerim?
Havalimanında İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine gidiyorsunuz, size bir belge doldurtuyorlar. Daha sonra bu belgeyi GBT ve Mernis sistemlerinden kontrol edip bilgiler doğru ise size Geçici Kimlik Belgesi veriyorlar. Burada önemli olan uçuşunuza en az yarım saat kala başvuruyor olmanız.

18 yaş üstü kimlik taşıma zorunlu mu?​

On beş yaşını ikmal etmiş kişinin kimlik taşıması zorunludur. Bu zorunluluk başta Kabahatler Kanunu’nda, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’ndan, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Yönetmeliği’nden kaynaklanmaktadır.

Öğretmen kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​

İL MEM e fotoğrafla gidin .. hemen işinizi hallederler. Bahsettiğiniz kimlik kartı ise ilan vermeye gerek yok. Zira nüfus dairesine gittiğinizde size ne zamandır kayıp olduğu soruluyor ve o tarih sanırım sisteme işleniyor. o tarihten itibaren de geçersiz sayılması gerek.
Öğretmen kimlik kartı ödemesi nasıl yapılır?
MEBBİS KİŞİSEL BİLGİLER MODÜLÜNDEN (SAĞ TARAFTA FOTOĞRAFINIZIN ALTINDA BULUNAN) ‘KİMLİK KARTI DİLEKÇE RAPORU’ NUN ÇIKTISI ALINIP DOLDURULACAKTIR. İBAN : TR16 0001 0019 3568 1622 5150 29 NUMARASINA 20 TL(YİRMİ TL.) YATIRILACAKTIR.(EFT Türü ‘Diğer ‘Seçilmelidir.)
Nüfus kayıt örneği nedir ne işe yarar?
Nüfus kayıt örneği yani bilinen diğer adıyla vukuatlı nüfus kayıt örneği sizin, anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın yani kısaca aile bireylerinin doğum yerini, doğum tarihini liste halinde açık ve anlaşılır bir biçimde eksiksiz olarak gösteren resmi bir belgedir.

Geri