Nubuvvet muhru neye benzer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
163.118
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nübüvvet mührü neye benzer?​

Peygamber’in kürek kemikleri arasında sol kürek kemiğine daha yakın, elle hissedilebilecek kadar kabarık, güvercin veya keklik yumurtası büyüklüğünde, siğile benzetilen kırmızı beze şeklinde bir et parçasının bulunduğu ve bunun nübüvvet mührü olarak isimlendirildiği hadis ve siyer kaynaklarında belirtilmektedir (Müsned …

Şametün Nübüvve ne demek?​

meğerse (bkz: şametün nübüvve) hz. süleyman’ın mührü imiş… mehdi de nebi işareti olarak, sağ elinde çok değişik görünümde görülmemiş bir ben olacaktır. unun adı: “şametün nübüvve” dir.
Hatem i nübüvvet nedir?
Sözlükte “bir şeyi tamamlayıp sona erdirmek; mühürlemek” anlamlarına gelen hatm ile “Allah’tan haber verme” mânasındaki nübüvvet kelimelerinden oluşan hatm-i nübüvvet (hatmü’n-nübüvve) tamlaması Allah ile kulları arasındaki elçilik görevinin sona erdiğini belirtir.

Nübüvvet mührü kimlerde olur?​

her peygamberde bulunduğu rivayet edilen mühür. bir nevi , peygamberlik alameti. her peygamberde sağ el üzerinde olurken, hz. muhammed’de iki omuzu arasında sol kürek kemiği üzerinde olduğu belirtilen, rahip bahira ‘nın gözleriyle gördüğü peygamberlik işareti.

Nübüvvet konuları nelerdir?​

Yani kısaca nübüvvet dilimize peygamberlik görevi olarak geçmiştir. Allah’ın yarattığı akıl sahibi kullarına emir, yasaklara uymaları, dünya ve ahret ihtiyaçlarını düzenlemeleri bakımından aracı olan kişilerin yürüttüğü görev alarak tanımlanabilir. Nübüvvet yani peygamberlik görevi vahiy yoluyla bildiriliyor.
Hz. Muhammed’in nübüvvet görevleri nedir?
O Nebiyy-i Mücteba (seçilmiş, kıymetli peygamber), ezherüllevn (rengi nurlu, parlak) idi; yani ne ak, ne de kara esmer, belki ikisi ortası ve gül gibi kırmızıya mail (benzer) beyaz ve nurani ve berrak olup, mübarek yüzünde nur lemean (parlardı) ederdi.
Nübüvvet kelimesi peygamberlik anlamına gelen bir terimdir. Bu terim özellikle İslami açıdan özellikle Hz. Muhammed (S.A.V.)”i anlatan bir sözcük olarak öne çıkıyor.
 
Geri
Üst