AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nuans ne demek TDK?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nüans ne demek TDK?​

TDK açısından nüans kelimesi, ‘ayırtı’ şeklinde ifade ediliyor. Aynı zamanda ince ayrım olarak da ele alındığını söylemek mümkün. Hatta özellikle halk arasında iki anlamı ile beraber daha fazla değerlendirildiğini dile getirmek gerekir.

Nüans ne demek örnek?​

Merhaba; Nüans; ayırtı , ince bir fark demektir. – Bugün Nüans kelimesini öğrendim. – Sahnedeki oyuncu, diğer oyunculardan nüansını koydu.
Nüans farkı ne demek?
nüans kelimesi fark demek olmadığından, nüans farkı ifadesinin kullanımı her zaman anlatım bozukluğu olmayabilir. nüans, “iki kavram arasındaki ince fark, ayrım” demektir. yani orada bir nükte, bir incelik vardır. oysaki fark, ince olmakla kayıtlanmaksızın “ayrım” demektir.
Fransızca nüans ne demek?
Nüans kelimesi Türkçe’de “hassas renk ayrımı” anlamına gelir. Fransızca nuance “hassas renk ayrımı” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca nue “bulut” sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen nubes sözcüğünden evrilmiştir.

Fark ne demek TDK?​

farklılık. a. 1. Farklı olma durumu, ayrımlılık, başkalık: “Evvelkilerle bu son görüşümüz arasındaki farklılıkları ölçüyorum.” -Y. K.

Tezahürleri ne demek?​

‘Belirme, gözükme, görünme, oluşma ve ortaya çıkma’ anlamları taşıdığını söylemek mümkün.
Nüans ne demek Ekşi?
tanım: bir müzik eserinde kullanılan seslerin hafif, güçlü, yumuşak, şiddetli oluşu gibi tını farklılıklarını belirleyen müzikal anlatım, gürlük dereceleri.
Nüans nedir resim?
Renk ayrıntısı, renk derecesi.
Fransızca “nuance” kökenli olan ve “iki kavram/olgu arasındaki ince fark/ayrıntı” anlamına gelen “nüans“, daha genel bir ayrım anlamını taşıyan “fark” kelimesi ile birleştirilerek “nüans farkı” şeklinde “anlatım bozukluğu”na yol açarak kullanılmaktadır. “Nüans farkı” ifadesi bir anlatım bozukluğu örneğidir.
Melodi: Melodi veya ezgi, dinleyiciyi etkisi altına alan, şarkı olarak kolayca tekrarlanabilen müzik cümlesidir. Nüans: İnce fark, ayrıntı. Müzikte eserin daha üstün yorumu için öngörülen yoğunluğu, ses rengi, gürlüğü, genişliği konusunda yapılan değişikliklere nüans denir.
Ayrım yapılmaksızın ne demek?
Ayrım yapılmaksızın ne demek? Bir kimse veya nesnenin bir başkasıyla karıştırılmamasını sağlayan ayrılık, benzer şeyleri birbirinden ayıran özellik, başkalık, fark.
Ayrım ne demek örnek?
Ayrımcılık, geçerli bir neden olmaksızın, fiili veya kendilerine atfedilen özellikleri nedeniyle insanların eşit muamele görmedikleri haksız bir durumdur. Ayrımcılık, örneğin bir iş yerindeki bir kadının, kendisiyle aynı işi yapan erkeklere göre daha düşük ücret alması olarak da ortaya çıkabilir.

Geri