AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

NRP uygulamasi nedir?

Editör

Yeni Üye

NRP uygulaması nedir?​

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

NRP nasıl yapılır?​

Göğüs kompresyonu dışında her basamak 30 sn, Göğüs Kompresyonu + PBV basamağı 60 sn surer. Her basamaktan sonra önceki basamağın etkinliğini ve bebeğin aktif-canlı olup olmadığını kontrol etmeden diğer basamağa geçilmez….AKTİF-CANLI bebek diyebilmek için 3’ü de olmalıdır:
- KAH>100.
- İYİ SOLUNUM,
- İYİ RENK.
Resüsitasyon gereksinimi nedir?​
Yenidoğan resüsitasyonu, sıvı dolu bir ortamdan hava dolu bir ortama geçiş yapan yeni doğmuş infantın, geçişinde yavaşlama ya da bozulma olması durumunda, mortalite ve morbiditeyi azaltır.

Pbv uygulaması nedir?​

Pbv uygulaması nedir?
Pulmoner balon valvüloplasti ( PBV), yenidoğanın izole pulmoner stenoıunda (PS) etkin ve terci/ı edilen bir tedavi yöntemidir. Bu çalışmanm amacı yenidoğan döneminde (YD) PBV yaprlmış olan hastalarda erken ve geç sonuçla- rm değerlendirilmesidir.

T parça canlandırıcı nedir?​

T parça canlandırıcı nedir?
Bebeklerinize, her solunumda sabit peak ve peep basınçlarının uygulanmasını sağlar. Ambu ile karşılaştırıldığında, barotravma ya da yetersiz havalanma riskini ortadan kaldırır. Sadece tek bir parmak hareketi ile , fiziksel efor harcamadan mekanik solunum uygulanmasını sağlar.

NRP eğitimi kaç gün?​

NRP uygulayıcı eğitimi süresi kaç gündür? Eğitim süresi 3 (üç) gün olup tam devamlılık esastır. NRP eğitimine katılan kişi sertifika ve uygulama sınavlarından başarılı sayılmak için kaç puan almalıdır? Tam devamlılık ile birlikte her iki sınavdan da en az 85 puan alınmalıdır.

NRP eğitimi kaç saat sürer?​

NRP Uygulayıcı eğitimini son iki yıl içerisinde almış olan tüm sağlık personeli başvuruda bulunabilir. Eğitim süresi 2 (iki ) gün olup tam devamlılık esastır.

NRP uygulaması yenidoğan canlandırma programıdır ve 1998 yılından beri ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan bir hizmet içi eğitim programıdır. NRP, bebeğin doğumunda gereken tüm adımları içeren bir protokolü takip eder. Özellikle göğüs kompresyonu dışındaki her basamak 30 saniye, göğüs kompresyonu ve MBV (meconium doğum sonrası vakalarda solunum ile yaşam belirtilerinin yokluğunu teyit etmek) basamağı ise 60 saniye sürmektedir. Her basamaktan sonra önceki basamağın etkinliği kontrol edilmelidir. Bebeğin aktif-canlı olabilmesi için KAH (kalp atım hızı) değerinin 100 üzerinde olması, iyi solunum ve iyi renk gözlemlenmelidir.

Resüsitasyon gereksinimi, yeni doğan bir bebeğin sıvı dolu ortamdan hava dolu ortama geçişinde yavaşlama veya bozulma olduğunda uygulanan bir prosedürdür ve mortalite ile morbiditeyi azaltır. Pulmoner balon valvüloplasti (PBV) ise yenidoğanın izole pulmoner stenozunda tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

T parça canlandırıcı, bebeğe her solunumda sabit peak ve peep basınçlarını uygulamayı sağlar. Ambu cihazı ile karşılaştırıldığında barotravma riskini azaltır ve tek parmak hareketi ile mekanik solunum uygulamasını kolaylaştırır.

NRP uygulayıcı eğitimi süresi genellikle 3 gün olup tam devamlılık gerekmektedir. NRP eğitimine katılan kişilerin sertifika ve uygulama sınavlarında en az 85 puan alması gerekmektedir. Eğitim son iki yıl içinde alındıysa sağlık personeli başvuruda bulunabilir. Eğitim süresi genellikle 2 gün olup tam devamlılık önemlidir. Araştırma veya eğitim videolarına erişmek için verdiğiniz YouTube linkine tıklayabilirsiniz.

Geri