AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Notre Dame de Sion burs veriyor mu?

Editör

Yeni Üye

Notre Dame de Sion burs veriyor mu?​

Öğrencinin LGS puanına bağlı olarak burs verilmesi sistemi okulumuzda bulunmamaktadır. Milli sporcular % indirimli okumaktadır. Sınıf birincilerine, okul adına herhangi bir etkinliğe katılan öğrenciye vs. herhangi bir indirim yapılmamaktadır.

Notre Dame lisesine nasıl girilir?​

Okul öğrencilerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı merkezi sınav yani Liseye Geçiş Sınavı’ndan çıkacak Merkezi Sınav Puanı’na (MSP) puanına göre alacak. Bu sınav Türkçe, Matematik, Fen, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden yani toplam 6 dersten yapılacak.
Notre Dame de Sion sahibi kim?​
Bu özellikler Notre Dame de Sion Kongregasyonu’nun kurucusu Père Théodore Ratisbonne’un da arzusu ve okulda verilen eğitimin temel amaçlarındandır.

Saint-Joseph Lisesi burs veriyor mu?​

Saint-Joseph Lisesi burs veriyor mu?
İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde eğitim gören veya görecek olan gerek Vakfın kendi imkânlarından gerekse Vakfa yapılan şartlı bağışlardan, her eğitim dönemi için burs vererek başarılı ve/veya maddi imkânları kısıtlı öğrencilerin eğitimine destek olmaktır.

Notre Dame de Sion kaç kişi alıyor?​

Notre Dame de Sion kaç kişi alıyor?
Eğitim Kadrosu. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında kayıtlı 727 öğrenci (462 kız, 265 erkek), 78 öğretmen (%80 Frankofon, %40 anadili Fransızca) bulunmaktadır.

Notre Dame de Sion Kaç Puan 2021?​

Ön kayıt dönemi için taban puan 428.0000 olarak belirlenmiştir. Yüzdelik dilim yaklaşık % 2,5’tur. 2021 yılında LGS’ye 1 038 492 öğrenci katılmıştır. Bu yüzdelik dilim sınava giren öğrenciler arasında ilk 25 962 öğrenciye karşılık gelmektedir.

Notre Dame de Sion paralı mı?​

2019-2020 Öğretim Eğitim yılında Öğrenim ücreti : 63.422,22 + 5.073,78 ( % 8 KDV ) = 68.496,00 TL’dir. Yukarıda belirtilen tarihlerde öğrenim ücreti taksitlerinin, Akbank Harbiye Şubesi nezdinde adınıza tahsis olunacak Kredili Sistem hesabınıza yatırılması önemle rica olunur.
Dame de Sion kaç yıl?​
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, İstanbul’da, bulunan 1856’da kurulmuş özel Fransız lisesi. Osmanlı Devleti’nin ilk kız lisesi olarak eğitim hayatına başlayan kurum, günümüzde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı karma bir okuldur. Eğitim süresi hazırlık hariç dört yıldır. Türkçe ve Fransızca dillerinde eğitim yapılır.

Saint Joseph kaç puanla alıyor?​

Saint Joseph kaç puanla alıyor?
Ön kayıt dönemi (01, 02 ve 05 Temmuz 2021) taban puanı 438,0000’dir, yüzdelik dilim yaklaşık olarak %1,81-1,83’tür.

Saint Joseph Fransız Lisesi kaç TL?​

Saint Joseph Fransız Lisesi kaç TL?
Eğitimine yurtdışında devam etme sebebiyle veya diğer sebeplerden kaydını çekecek öğrenci velilerinin sekreterliği ve muhasebeyi iki ayrı dilekçe ile bilgilendirmeleri gerekir. Öğrenim ücreti 80.481,48 + 6.438,52 (%8 Kdv) = 86.920 TL’dir.

Notre Dame de Sion, burs verme konusunda LGS puanına bağlı bir sistem uygulamamaktadır. Ancak, okulda Milli sporcular için % indirimli bir eğitim imkanı bulunmaktadır. Sınıf birincileri, okul adına etkinliklere katılan öğrenciler veya diğer özel durumlar için herhangi bir indirim programı mevcut değildir.

Notre Dame de Sion'a girme süreci, öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre belirlenmektedir. Bu sınav Türkçe, Matematik, Fen, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden oluşmaktadır.

Okulun kurucusu Notre Dame de Sion Kongregasyonu'nun kurucusu Père Théodore Ratisbonne'un özlemlerine ve okuldaki eğitimin temel amaçlarına dayanan özellikler ile yönetilmektedir.

2019-2020 öğretim yılında Notre Dame de Sion'un öğrenim ücreti 68.496,00 TL olarak belirlenmiştir.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Osmanlı Devleti'nin ilk kız lisesi olarak 1856 yılında kurulmuş bir özel Fransız lisesidir. Eğitim süresi hazırlık sınıfı hariç olmak üzere dört yıldır. Türkçe ve Fransızca dillerinde eğitim verilmektedir.

Saint Joseph Fransız Lisesi, ön kayıt döneminde 438,0000 taban puanı ve yaklaşık olarak %1,81-1,83'lük bir yüzdelik dilimi dikkate almaktadır. Öğrenim ücreti ise 86.920 TL olarak belirlenmiştir.

Geri