AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Noterler Madde 35 e gore tebligat yapar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Noterler Madde 35 e göre tebligat yapar mı?​

Noterlik Kanunu m.70’e göre tebliği istenen her nevi kâğıt, Tebligat Kanunu hükümlerine göre muhatabına tebliğ olunur. Kazai merci niteliğinde olmadığından noterler, kazai tebligata ilişkin hükümlerden olan Tebligat Kanu- nu m.35’e göre tebligat yapamazlar18.

Ilanen tebligat ücreti ne kadar?​

Resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti KDV hariç 15 Türk Lirası olarak ücretlendirilecek.

Ilk tebligat MERNİS adresine yapılabilir mi?​

Ilk tebligat MERNİS adresine yapılabilir mi?
Hanağası ve Ozekes “… Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi (mernis adresi), bilinen en son adres olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır (Teb. K. m. 10/2, leb.

Mahkeme tebligat hangi adrese yapılır?​

Mahkeme tebligat hangi adrese yapılır?
MADDE 16 – (1) Tebligat, öncelikle tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresinde yapılır. Bilinen en son adresin tespitinde, tebliğ isteyenin beyanı, muhatabın veya diğer ilgililerin bildirimleri ya da mevcut belgeler esas alınır.

35 inci maddeye göre tebligat nasıl yapılır?​

Madde 35 – Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.

Noter aracılığıyla tebligat nedir?​

Noter aracılığıyla ihtarname çektiğinizde noterden mutlaka gönderi takip numarasını almalısınız. Böylece gönderi takip numarasıyla ihtarnamenin gönderi durumunu öğrenebilirsiniz. İhtarnamenin gönderilmesinin akabinde noterden alınan tebliğ şerhi ile de ihtarnamenin muhataba ulaştığı kesinleşmiş olacaktır.

MERNİS adresine yapilan tebligat geçerli mi?​

MERNİS adresine yapilan tebligat geçerli mi?
Sonuç olarak; bilinen son adrese yapılan tebligat iade döndüğünde, kişinin mernise kayıtlı adresi bu adresten farklı olsa dahi doğrudan Tebligat Kanununun 21. Maddesinin 2. Fıkrasına göre tebligat yapılacak olup mernis adresine normal tebligat çıkartılmasına ihtiyaç duyulmayacaktır.

Mahkeme tebligatı nasıl gelir?​

Mahkeme tebligatı nasıl gelir?
Yargı kuruluşları ya da idari kurumlar tarafından herhangi bir işe bağlı olarak taraflara gönderilen tebligat, ilgili kişinin kayıtlı olan son adresine bir zarf ile birlikte gönderilir. Tebligatın yapılacağı ilgili muhatabın bilinememesi ya da bulunamadığı durumlarda ilanen tebliğ yapılmaktadır.

35 maddeye göre tebligat kime yapılır?​

35 e göre tebligat kimlere yapılır?​

Kendisine veya adresine usulüne uygun olarak tebligat yapılan kimsenin adresini değiştirmesi durumunda, muhatabın yeni adresini tebliği yapan mercie bildirmemiş olması ve adres kayıt sisteminden de yerleşim yeri adresinin tespit edilememiş olması halinde Tebligat Kanunu madde 35’e göre gerçek kişiye tebligat yapılması …

PTT aracılığı ile tebligat nedir?​

PTT aracılığı ile tebligat nedir?
7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.
 
Evet, noterler, Kazai merci niteliğinde olmadıkları için, Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre tebligat yapamazlar. Bu nedenle, noterlerin tebligat yapma yetkisi bulunmamaktadır.

İlanen tebligatın ücreti, resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti KDV hariç 15 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

İlk tebligatın MERNİS adresine yapılması durumunda, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığı durumlarda muhatabın MERNİS adresi kabul edilir ve tebligat bu adrese yapılır.

Mahkeme tebligatı ise öncelikle tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresine yapılmaktadır. Bilinen son adresin tespitinde, tebliğ isteyenin beyanı, muhatabın veya diğer ilgililerin bildirimleri ya da mevcut belgeler esas alınmaktadır.

Tebligata ilişkin olarak, Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre, kendisine veya adresine usulüne uygun olarak tebligat yapılan kimsenin adresini değiştirmesi durumunda, yeni adresini tebliği yapan mercie bildirmesi gerekmektedir. Bu durumda, bundan sonra yapılan tebligatlar bildirilen yeni adrese yapılacaktır.

Noter aracılığıyla yapılan tebligat, ihtarname çekildikten sonra noterden gönderi takip numarası alınması gerektiğini belirtmektedir. Bu sayede ihtarnamenin muhataba ulaşıp ulaşmadığını takip edebilir ve tebliği kesinleştirebilirsiniz.

MERNİS adresine yapılan tebligat, bilinen son adrese yapılan tebligat iade edildiğinde, kişinin MERNİS kayıtlı adresi farklı olsa bile Tebligat Kanunu'nun 21. Maddesinin 2. Fıkrasına göre tebligat yapılabilmektedir.

PTT aracılığı ile yapılan tebligat ise hukuki işlemlerin Tebligat Kanunu'na uygun şekilde muhatabına veya muhatabın adına kabule yetkili şahıslara yazılı olarak bildirilmesini ve bu bildirimin belgelendirilmesini içeren gönderi türüdür.
 
Geri
Üst