Noterler kamu hizmeti yonunden Devlete hangi kurum ile baglidirlar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
139.335
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Noterler kamu hizmeti yönünden Devlete hangi kurum ile bağlıdırlar?​

Bunun dışında, noterler, Adalet Bakanlığı’na bağlı adalet müfettişlerinin, Cumhuriyet savcılarının ve Türkiye Noterler Birliği’nin gözetim ve denetimi altında faaliyet gösterirler.
Noterlere verilecek para cezasi nedir?
Madde 157 – (18/1/1972 tarihli ve 1512 sayılı Kanunun hükmüdür.) 50 nci maddenin 3 üncü fıkrası hükümlerine aykırı hareket eden noterlere ilk defasında 1 000 liradan 5 000 liraya kadar ağır para cezası verilir. Eylemin tekerrürü halinde verileck ceza 3 000 liradan aşağı olamaz.
Noterlere hangi hallerde disiplin cezası verilir?
Noterlik Kanununun 125. maddesine göre, mesleğin vakar ve onuruna aykırı eylem ve hareketlerde bulunanlarla, görevlerini yapmayan veya kusurlu olarak yapan yahut ta görevinin gerektirdiği güveni sarsıcı hareketlerde bulunan noterler hakkında, noterlik hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesi amacı ile durumun niteliği ve …

Noterlere kişisel mazeret iznini kim verir?​

12.1.3. Kişisel mazerette, haklı bir engeli bulunmak şartıyla noterlere, noterliğin bulunduğu yer Cumhuriyet savcısı tarafından, gidiş geliş dâhil olmak ve 10 günü geçmemek üzere mazeret izni verilebilir.
Noter özel isim mi?
Noter Hakkında Detaylı Bilgi. Noter Hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için hukuki işlemleri belgelendiren, Adalet Bakanlığına bağlı ve özel statüye tabi kişi. Sonraları, “Tabellion” adı verilen, noter işini gören kimseler, devlet tarafından tayin edilerek, belediye kontrolüne verildi.
Noterlerin yapmaktan yasaklı olduğu işler nelerdir?
BİRİNCİ BÖLÜM Noterlerin Yükümlülükleri Noterlik görevi ile birleşmiyen ve noterlerin yapmaktan yasaklı oldukları işler: Madde 50 – Hiçbir hizmet ve görev noterlikle birleşemez; yargı mercilerinin vereceği işlerle, ilim ve hayır kuruluşları başkan ve üyelikleri, hakemlik, vasiyeti tenfiz memurluğu ayrıktır.

Noterlerin yapabileceği işlemler nelerdir?​

Notere gidip yaptırabileceğiniz işlemler arasında başlıca;
Noter tarafından yapılan işlemler nelerdir?
Niteliği açısından tapuda işlem yapılmasını gerektiren sözleşme ve vekaletnamelerle, vasiyetname, mülkiyeti muhafaza kaydı ile satış, gayrimenkul satış vaadi, vakıf senedi, evlenme mukavelesi, tanıma, mirasın taksimi sözleşmesi ve diğer kanunlarda öngörülen sair işlemler düzenleme şeklinde yapılır.
Noterlik belgeleri nereye verilir?
Bu belgeyi almak için avukatlık stajı görevini yerine getirmelisiniz. Noterlik Belgesi Adalet Bakanlığı tarafından verilmektedir. Adalet Bakanlığı personel alımları sayfasından noter alımı ilanlarını takip etmelisiniz.

Bir yerde noterlik açma kararı kim tarafından verilir?​

Noterliklerin kurulması ve yetki çevresi: Madde 2 – Her asliye ve münferit sulh mahkemesinin bulunduğu yerde, o mahkemenin yargı çevresindeki noterlik işlerini görmeye yetkili olmak üzere bir noterlik kurulur. (Ek ikinci fıkra: 2/3/2005-5309/1 md.) Ancak asliye mahkemesinin yargı çevresinin birden çok ilçeyi kapsaması …
Noter özel sektör mü?
Noter olabilmek için Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve noterlik stajını tamamlayarak, noterlik belgesini almış olmak gerekir. Noterlik bir kamu hizmetidir. Fakat noterler devlet memuru değildir. Devletten aylık almazlar.
 
Geri
Üst