- Konu Yazar
Not birleştirme işlemi nasıl yapılır?
Öğrencinin mezun olabileceği dönemde Fakülte tarafından belirlenen tarihlerde not durum belgesinin aslı ile AÖF Bürosuna başvurması halinde önlisans mezuniyetine ait genel not ortalaması ile lisans not ortalaması birleştirilir ve “Birleştirilmiş Not Ortalaması” olarak not durum belgesinde gösterilir.AÖF not ortalaması belgesi nasıl yüklenir?
AÖF not ortalaması belgesi nasıl yüklenir?E-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama başlığına girilir ve belge oluşturulur. Oluşturulan belge, PDF olarak indirilir ve AÖF öğrenci giriş bölümündeki seçenekler kısmından belge yükleye tıklanarak yüklenir.
AÖF diploma notu en fazla kaç olur?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.Açık öğretime kayıt olmak askerlik tecil olur mu?
Açık öğretime kayıt olmak askerlik tecil olur mu?AÖF’de öğrenci olan bir kişi askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebilir. Buradaki uygulama bütün Üniversite öğrencileri için geçerli olan uygulamadır. Yani ister örgün ister AÖF olsun bütün Lisans yada Önlisans öğrencileri askerliklerini 29 yaşına kadar tecil ettirebilir.
AÖF para iadesi nasıl yapılır?
Para iadesi dilekçelerinin incelenmesi ve iade işlemlerine kayıtların sona ermesiyle birlikte dilekçe geliş sırasında başlanılır. İadesi uygun görülen dilekçelerdeki bilgiler listelenerek ödemeyi gerçekleştirecek olan Saymanlığa gönderilir. Saymanlık incelemesinden sonra banka aracılığı ile iade sonuçlanır.AÖF not durum belgesi nereden alınır?
AÖF not durum belgesi nereden alınır?NOT: Açıköğretim Okuyanlar için; Açıköğretim Bürolarına Gitmeden başvurularda istenen transkript belgesini yerine mezuniyet belgesini kullanabilirler. Not döküm halinde olan transkript belgeleri üniversitelerin öğrenci işleri bölümlerinden başvurularak gerçekleştirilmektedir.
AÖF derslerinden nasıl muaf olunur?
a) Mezun öğrenci, yukarıda adı geçen derslerin tümünden, b) Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenci, yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduğu dersler için muafiyet talebinde bulunabilir.En yüksek diploma notu kaç?
En yüksek diploma notu kaç?Öğrencinin mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak hesaplanır. 50’nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.
Açıköğretim ile askerlik ertelenir mi?
Bu kapsamda; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar erteleme talep gönderilecek olup yaşını dolduran öğrencilere erteleme talebi gönderilmeyecektir.Uzaktan eğitimle askerlik tecil edilir mi?
Uzaktan eğitimle askerlik tecil edilir mi?Uzaktan eğitim yüksek lisansı da örgün eğitim ile aynı haklara sahiptir. Eğer uzaktan eğitim yüksek lisans programınız tezli ise 3 yıl 4 ay, tezsiz ise 1,5 yıl tecil hakkına sahip olursunuz. Bilimsel hazırlık seneleri dahil değildir. Sonuç olarak uzaktan eğitim ile yüksek lisans da askerlik tecil hakkı sağlar.