- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Nosema hastalığı nedir?
Nosema apis isminde ki hücre içi bir parazit tarafından meydana getirilen ergin arı hastalıklarından olup tüm arı hastalıkları içinde en yaygın olanlarından birisidir. Arıların sindirim sisteminde bozukluk yaparak verim düşüklüğüne yol açarak ekonomik kayıplara neden olur. Bu hastalık arı ölümleri de yapmaktadır.Arının oğula gitmemesi için ne yapmalı?
Arı kovanları herhangi bir şekilde arılık veya kapalı bir alanda değilse açıkta olan kovanların üzeri güneşten etkilenmemesi için kapatılır. Aşırı şekilde güneşten etkilenen arı kovanların üzerinde bulanan kapak üstlerine koruyu parçalar veya yaprak gibi dallar konulmalıdır.Aşırı nem Yetersiz havalandırma Strese Yetersiz beslenme. Bulaşık olan arılı ve ballı çerçevelerin aktarılması Koloni kontrolleri sırasında ergin arıların ezilmesi, ezilen arıların dışarı atılması esnasında sağlıklı arıların sporlarla teması vb.
Boş kovana arı nasıl gelir?
Mümkünse 1-2 çerçevenin kabarmış petek olması gerekir. Çerçeveler arasında da en az 2 cm boşluk bırakılır. Bu kabarmış olan peteklere bal ya da şeker şerbeti sürüldüğü zaman, arının boş olan kovana girmesi ve burayı yuvası olarak kabul etmesi çok daha kolay olur.
Oğul çekme kremi nedir?
Kaçak arı oğullarınızın arılıktan uzaklara gitmesini sağlamak için kullanılmaktadır. Yada dağda taşta boş kovanları koyarak kaçan oğulları yakalayabilirsiniz. Oğul arı çekme kremi doğal esansiyel yağlar içerir. Kullanmak için, kovan girişine, içine ve çerçeve kenarlarına bir miktar sürerek uygulamayı yapabilirsiniz.
Arılar neden oğul vermez?
ZAMANSIZ OĞUL VEREN ANA ARI KALİTESİZDİR Suni bölmeler veya değişik yerlerden almak suretiyle kaliteli ana arı kullanmak lazım. Bir de arıcılarımızın yanlış kovan, koloni yönetimi ve yanlış suni bölmelerinden dolayı suni bölme yaptıkları kovanlar da oğul verebiliyor.Arıların oğul verme zamanı ne zaman?
İlkbaharda süratle çoğalan ve artık kovana sığamayan arı kolonisi oğul çıkarma hazırlıklarına başlar. Özellikle bal kaynaklarının çok olduğu ve mevsimin de müsait olduğu senelerde bu olay çok sık görülür. Oğul mevsimi genelde Mayıs ayının başından Haziran ayının ortalarına kadar devam eder.Arı Hastalık Ve Zararlıları
Nosema nasıl bulaşır?
Nosema apis adı Ergin arı hastalığı olan hastalığın etmeni Nosema apis adı verilen bir protozoadır. Etmene bulaşmış gıdaların sindirim sistemine geçmesi ile bulaşır.
Nosemaya ne iyi gelir?
Nosema için en etkili ilaç kekik veya kekik suyudur,Arının bağışıklık sistemini doğrudan etkileyen doğal bir tedavi yöntemidir. Arılarınızda nosema görüldüğü zaman değil sonbahar bakımlarında besleme yaparken kekik suyunu mutlaka keke veya şuruba katmanızı öneririm.
Arıda yavru çürüklüğü nasıl tedavi edilir?
Hastalık yeni başlamış ve hemen farkına varılmış ise, ilaçla tedavisi mümkün olabilmektedir. Bu durumda koloni, dezenfektan olarak kullanılan bazı kimyasal maddelerin yardımı ve ilaç olarak kullanılan bazı antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Ancak hastalığın ileri dönemlerinde ilaçla tedavinin yararı yoktur.Arıcılıkta Varroa ne demek?
Bu hastalıklardan bir tanesi de “varroa” dır.Varroa; arılarda kanat ve bacaklarda deformasyon, kısa bacaklılık gibi vücut anormallikleri ve yetişkin arılarda verim düşüklüğüne neden olan, hatta kovanın tamamen sönmesine bile sebep olabilecek tehlikeli bir hastalıktır.Beyaz, arıları saldırganlaştırıyor – Son Dakika Haberler.
Nosema bulaşıcı mı?
Yavru Çürüklüğü nasıl tedavi edilir?
Arıda yavru çürüğü nasıl ölür?
a) Başlangıçta sağlıklı olan larva, önce petek gözünün tabanında “C” harfi şeklinde gelişir. b) Hastalıklı yavruların rengi önce sarıya daha sonra kahverengiye dönüşür ve yavrular kapalı gözler içerisinde ölürler.Arı kovanı neden söner?
İşte yapılan yeni bir araştırma, arı koloni çöküşlerinin sebebini, tek bir pestisit sınıfına değil, pestisit ve fungisitlerden oluşan bir kimyasal çorbasına bağlıyor.1 kovan bal ne kadar sürer?
Bir kovanda arıların kışın beslenmesi için 15 – 20 kg bal olması gerekir. 1 kovan 1 yıl boyunca ise 60 – 70 kg bal tüketir. Yılda 40 kg bal elde edilen bir kovan, toplam 110 kg bal üretiyor demektir.
Arıların ölmemesi için ne yapılmalı?
BÖLÜMLER
- yARInlarımız için…
- Arıları yok eden tarım kimyasalları kullanılmamalı
- Doğa ve temiz su kaynakları korunmalı
- Sürdürülebilir ve verimli arıcılığa özen gösterilmeli.
- Bal ve diğer arı ürünleri tüketimine özen gösterilmeli.
Oğul veren arı kovanı neden terk eder?
Güneşte fazla bekletilmiş kovanlarda oğul arısı durmaz ve terk eder. Evcil hayvanların tünediği veya farelerin yataklık yaptığı kovanlarda nahoş koku oluşur. Arılar bu kokulardan hoşlanmadıklarından terk ederler.Arı oğulu nereye konar?
Arı oğullarını genellikle havanın iyi olduğu sabah saat:09:00 ila 15:00 arasında çıkmaktadır. Havanın çok sıcak olduğu zamanlarda geç saatlerde oğul atma olmaktadır. Arı kovanından çıkan arı oğullarının ana arıları yaşlı olduğu için çok uzağa gidemezler ve arılığın yakınında bulunan ağaçta veya başka bir şeye konarlar.Oğul çekme esansı ürününü kullanmak oldukça basit ve pratiktir. Hazırlamış olduğunuz tuzak kovanlarının içine suni petek takılı olan 3 veya 4 adet çerçeve koyunuz. Daha sonra oğul arı çekme esansı ürününden bir pamuğun üzerine az miktar dökün. Tuzak kovanın içerisine ve tahtalara pamuk yardımı ile esansı sürün.
1 kovan arı kaç kilo bal yapar?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verilerine göre, koloni başına bal veriminin ortalama 14 kilogram olduğunu belirten Çakmak, “Bizim sahadaki çalışmalarımıza göre, koloni başına bal verimi ortalama 8-10 kilogram görünüyor.
Bir ana arı kaç günde çıkar?
Ana Arının Gelişim Süreci=3 gün yumurta>6 gün larva>7 gün pupa=16 gündür. Yani ana arı toplam 16 gün sonra ana arı memesinden dışarı çıkmaktadır. Ana arı kaç günde çıkar sorusuna bu şekilde cevap vermiş olduk. Tabi bu şekilde çıkan ana arı hemen yumurta atmayacaktır.