- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Nöroloji Plk nedir?
Sinir sisteminin anatomi, fizyoloji ve hastalıkları ile ilgilenen tıp dalı. Nörologlar, beyin, omurilik ve çevre sinirlerin rahatsızlıklarının tedavisi ile ilgilenirler. Sinir sistemi vücudun idaresinde rol alan, yapısı ve işleyişiyle çok karışık olan bir sistemdir.Nörolojik hastalık belirtileri nelerdir?
Nörolojik hastalıkların genel belirtileri:Nöroloji ne tür hastalıklara bakar?
Nöroloji hangi hastalıklarla ilgilenir?
Noloji ne demek?
Nöroloji, sinir sistemini inceleyen tıp dalıdır. Beyin, beyincik, omurilik soğanı ve omurilik ile bu organların diğer organlarla iletişimini sağlayan sinir ağındaki işleyişi ve kaslar ile beraber koordineli çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışır. Bu bölgelerde ortaya çıkan hastalıklar nörolojinin asıl konularıdır.
Neurologie ne anlama geliyor?
Nöroloji kelimesi dilimize Fransızca bir kelime olan “neurologie”den gelmektedir. Türkçe karşılığı sinir bilimidir.Nörolojiye hangi durumlarda başvurulmalıdır?
Eğer hasta beyin ya da sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloğa yönlendirilir. Örneğin nöbet, kafa karışıklığı, duyu değişiklikleri, baş ağrısı, kas ve koordinasyon sorunları ya da kafa travması gibi sorunlarda mutlaka bir nöroloğa başvurmak gerekir.Nöroloji doktoru kan tahlili ister mi?
Kan ya da doku testi ile gen tarama testi uygulanarak bu tür rahatsızlıkların olup olmadığı anlaşılır ve tedavi süreci elde edilen verilere göre oluşturulur.
Nöroloji damar tıkanıklığına bakar mı?
Baş ağrıları (migren, gerilim ağrısı, küme ağrıları, kronik baş ağrıları) Epilepsiler (Sara –küçük nöbetler veya büyük nöbetler, cerrahi gerektiren epilepsi nöbetleri) Beyin – damar hastalıkları Felç, inme(damar tıkanıklıkları, kanamalar, baloncuk ve damar anomalilerinden kaynaklı)
Neurologie Ne doktoru?
Nöroloji, beyin, kan damarları, kaslar ve sinirleri içeren sinir sistemi bozuklukları ile ilgilenen tıbbın dalıdır. Nöroloji terimi iki kelimeden oluşur: “sinir” anlamına gelen “nöron” ve “çalışma” anlamına gelen “logia”. Nörolojinin ana alanları: otonom, merkezi ve periferik sinir sistemleridir.Nörofizyoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
Klinik Nörofizyolojinin alanına giren bazı hastalıklar şunlardır:Beyinci neye bakar?
Hastanelerin veya diğer sağlık kuruluşlarının beyin ve omurilik bölgesinde gerçekleşen damar tıkanıkları, yaralanmalar ile vücudun bu bölgelerinden kaynaklanan bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklara tıbbi müdahale edilmesini sağlayan birimine, beyin ve sinir cerrahisi adı verilmektedir.
Nöroloji nedir belirtileri nelerdir?
Baş dönmesi, baş ağrısı, el, kol, ayak, bacaklarda uyuşma, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozukluğu, ellerde titreme, kasılma, uyku sorunları, unutkanlık gibi problemleri bulunan kişilerin başvurması gerektiği yer nöroloji bölümüdür.