AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Noroloji nedir belirtileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nöroloji nedir belirtileri nelerdir?​

Baş dönmesi, baş ağrısı, el, kol, ayak, bacaklarda uyuşma, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozukluğu, ellerde titreme, kasılma, uyku sorunları, unutkanlık gibi problemleri bulunan kişilerin başvurması gerektiği yer nöroloji bölümüdür.

Nöroloji nasıl bir bölüm?​

Nöroloji genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen, teşhis ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını içeren tıp bilimi dalıdır.

Ağır nörolojik hastalıklar nelerdir?​

Ağır nörolojik hastalıklar nelerdir?
Nöroloji bölümünde tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar
- Beyin damar hastalıkları
- Baş ağrısı (migren, gerilim baş ağrısı ve diğer baş ağrıları tipleri)
- Epilepsi (sara)
- Periferik sinir hastalıkları
- Kas hastalıkları
- Multipl skleroz ve benzeri hastalıklar.
- Uyku bozuklukları
- Baş dönmesi, kulak çınlaması

Nörologlar ne kadar maaş alır?​

Nörologlar ne kadar maaş alır?
Kamu sağlık tesislerinde 2021 yılı için alınan en yüksek maaş 24.000 TL en düşük maaş 13.500 TL ortalama ise 15.000 TL seviyelerindedir. Bir 3. Bölgede yer alan hastanede görevli bir uzman nöroloğun, 5 yıllık bir tecrübe ve döner sermayeden alabileceği aylık toplam maaşı 22.000 seviyelerindedir.

Nöroloji doktoru hangi testleri ister?​

NÖROLOJİ BÖLÜMÜ VE YAPILAN TESTLER
- NÖROLOJİK – ELEKTROFİZYOLOJİK TESTLER.
- EMG (Kas ve Sinir Bio-Elektrik Ölçümü)
- EEG (Beyin Elektrosu)
- EEG. Aktivasyonlu EEG. EEG Monitarizasyonu. Çocuk EEG’si.
- APNE HORLAMA UYKU TESTLERİ
- İŞİTME VE BAŞDÖNMESİ – DENGE TESTLERİ
- Odyolojik Testler (İşitme Testleri)
- Odyogram;

Doktor neden kan tahlili ister?​

Çok küçük bir miktarda kan incelenerek sonuç bildirilir. Çıkan sonuç sonrasında kansızlık olup olmadığı, ne çeşit bir kansızlık olduğunu, vücudun aşırı kan yapma durumu, iltihabın varlığı, kemik iliği hastalıkları, pıhtılaşma ve lösemi gibi pek çok hastalık ile ilgili bilgiler elde edilebilir.

Nöroloji doktoru boyun fıtığına bakar mı?​

Nöroloji doktoru boyun fıtığına bakar mı?
Boyun Fıtığı ve Nöroşirürji (Boyun Omurilik Sinir Cerrahisi) Çünkü bu çok değişik hastalıkların tedavileri de doğal olarak birbirinden farklıdır. Onun için boyun fıtığı, boyunda dar kanal veya boyun tümörü düşünülen hastaların mutlaka nöroşirürji (beyin, omurilik, sinir cerrahisi) uzmanına gitmeleri gerekir.

Nöroloji doktoru olmak için kaç yıl okunur?​

Nöroloji doktoru olmak için kaç yıl okunur?
Türkiye’de Nöroloji, ilk defa 1973 yılındaki Tababet Uzmanlık Tüzüğü’nde ayrı bir uzmanlık dalı olarak kabul edilmiş ve eğitim süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir (1). 2002 yılındaki Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’ne göre nöroloji uzmanlık eğitimi süresi 5 yıla çıkartılmıştır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile nöroloji aynı mı?​

📌Nöroloji, nöral sistem diye tanımlanan beyin ve omurilik kökenli hastalıkların, ilaç vb. yöntemlerle, cerrahi dışında tedavisini yapan bilim dalıdır. 📌Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) ise; Beyin, sinir ve omurilik cerrahisi olarak bilinir.

Nörolog ne kadar maaş alır 2021?​

Nöroloji olmak için kaç yıl okunur?​

Nöroloji olmak için kaç yıl okunur?
 
Nöroloji alanında detaylı bilgi vermek için buradayım. Nöroloji, beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen bir tıp dalıdır. Bu alanda gözlemlenen belirtiler arasında baş dönmesi, baş ağrısı, el-ayak uyuşmaları, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozuklukları, ellerde titreme, kasılmalar, uyku sorunları, ve unutkanlık gibi problemler yer almaktadır. Eğer bu tür belirtilerle karşılaşıyorsanız, nöroloji bölümüne başvurmanız uygun olacaktır.

Nöroloji doktorları genellikle beyin damar hastalıkları, baş ağrıları (migren, gerilim baş ağrısı vb.), epilepsi, periferik sinir hastalıkları, kas hastalıkları, multipl skleroz, uyku bozuklukları, baş dönmesi, ve kulak çınlaması gibi hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenirler. Bu hastalıkların tanısı için çeşitli testler yapılabilmektedir. Örneğin; EMG (Kas ve Sinir Bio-Elektrik Ölçümü), EEG (Beyin Elektrosu), baş dönmesi ve denge testleri gibi testler yapılabilir.

Nörolog olabilmek için uzun bir eğitim süreci gerekmektedir. Türkiye'de nöroloji uzmanı olabilmek için öncelikle tıp fakültesinden mezun olmalı ve uzmanlık eğitimi almış olmalısınız. Nöroloji uzmanlık eğitimi süresi Tıpta Uzmanlık Tüzüğü'ne göre 5 yıldır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) ile Nöroloji arasında farklar vardır. Nörologlar beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisini yaparken, nöroşirürjistler cerrahi müdahaleleri gerçekleştirirler.

Maaşlar konusuna gelince, kamu sağlık tesislerinde 2021 yılı için ortalama bir nörologun maaşı yaklaşık 15.000 TL'dir. Ancak bu rakam, uzmanlığınızın tecrübesi, çalıştığınız bölge ve sağlık kuruluşunun büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Sonuç olarak, nöroloji alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin zorlu bir eğitim süreci ve ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya olduklarını söyleyebiliriz. Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olmuştır. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst