AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Noroloji kac yasindakilere bakar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nöroloji kaç yaşındakilere bakar?​

Çocuk nörolojisi; 0-18 yaş arası çocuklardaki beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp uzmanlık dalıdır.

Nörolojik aciller nelerdir?​

Nörololik Aciller Çalışma Grubu Acil servislere başvuran hastaların yaklaşık %5’inin nörolojik semptomları vardır. En sık görülen semptomlar veya tanılar baş ağrısı, inme, nöbetler ve Santral Sinir Sistemi (SSS) enfeksiyonları olarak sayılabilir.

EMG çekimi acı verir mi?​

EMG çekimi acı verir mi?
İnceleme sırasında hastaya hafif bir elektrik uyarısı verilir. Ayrıca her hastaya uygulanmasa da gerekli hastalarda kaslara çok ince uçlu bir iğne batırılır. Bu nedenle inceleme sırasında hafif bir ağrı hissedilir, ancak dayanılmayacak kadar değildir.

Yetişkin nöroloji çocuğa bakar mı?​

Belirtilen gerekçelerle; sağlık kuruluşlarında 18 yaş ve altındaki hastalara nörologların bakmasında tıbben bir sakınca bulunmadığı, hastanın tanı ve tedavisinin çocuk nörolojisi uzmanınca yürütülmesinin gerekip gerekmediği konusundaki bilimsel değerlendirmenin nörolog tarafından yapılabileceği düşüncesindeyiz.

Nöroloji çocuğa bakar mı?​

Çocuk nörolojisi, gebelikten erişkin yaşa kadar çocuğun gelişim sürecini etkileyen olumsuz etkileri saptayıp, bu durumların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenir. Çocuklarda nörolojik problemler, akut veya ani ortaya çıkabilir, durağan veya ilerleyici olabilir, düzelme veya bozulmalarla seyredebilir.

Acilde nörolog var mı?​

Acilde nörolog var mı?
Hasta acil poliklinikte değerlendiriliyorsa da temel yaklaşım mümkün olduğu kadar ayrıntılı bir öykü ve nörolojik muayenedir. Elde edilen bulgular ile olası etkilenmenin lokalizasyonu yapılmalıdır. Bu standart yaklaşımın yanında vakit kaybı yaşanmamalıdır.

Beyin doktorları ne kadar alıyor?​

Bir beyin cerrahının maaşları en az, 20 bin, ortalama olarak 23 bin, en fazla ise 40 bin TL maaş almaktadırlar.

Nöroloji doktoru ameliyat yapar mı?​

📌Nöroloji, nöral sistem diye tanımlanan beyin ve omurilik kökenli hastalıkların, ilaç vb. yöntemlerle, cerrahi dışında tedavisini yapan bilim dalıdır.

EEG çekimi can acıtır mı?​

EEG çekimi can acıtır mı?
EEG çekimi için elektrotlar, pasta adı verilen özel bir yapıştırıcı madde ile saçlı kafa derisi ve bazen iki kulak memesine yapıştırılır. Elektrotlar beyne elektrik vermez, yalnızca beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçer. Bu yüzden EEG ağrılı bir işlem değildir.
 
Nöroloji, beyin, omurilik, sinir sistemi ve kaslarla ilgilenen bir tıp uzmanlık alanıdır. Çocuk nörolojisi ise 0-18 yaş arası çocuklardaki nörolojik hastalıklarla ilgilenir. Genellikle çocuklarda beyin gelişimi ve özellikleri nedeniyle genel nöroloji ile çocuk nörolojisi farklılık gösterebilir.

Nörolojik aciller, acil servislere başvuran hastalarda görülen nörolojik semptomlar ya da acil durumları ifade eder. Baş ağrısı, inme, nöbetler ve Santral Sinir Sistemi (SSS) enfeksiyonları gibi durumlar nörolojik acil durumlar arasında sık rastlananlar arasındadır ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

EMG (Elektromiyografi) çekimi sırasında hastaya hafif elektriksel uyarılar verilir ve bazı durumlarda kaslara ince uçlu iğnelerle girişimde bulunulabilir. Bu nedenle EMG sırasında hafif bir ağrı hissedilebilir, ancak genellikle dayanılacak düzeydedir.

Nöroloji uzmanları genellikle yetişkin hastalara odaklanır ancak belirli durumlarda 18 yaş altındaki çocukların da nörolojik değerlendirmesini yapabilirler. Özellikle çocuklarda beyin gelişimi ve özel gereksinimler göz önünde bulundurularak çocuk nörolojisi uzmanları tercih edilmelidir.

Acil servislerde nöroloji uzmanları bulunabilir ancak acil durumlarda hızlı müdahale gerekebileceğinden ilk aşamada detaylı nörolojik değerlendirme yapılmayabilir. Öncelikle hastanın durumuna göre acil tıp uzmanları müdahalede bulunabilirler.

Beyin cerrahlarının maaşları ülkeden ülkeye, çalışılan kuruma ve deneyime bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak bir beyin cerrahının maaşı en az 20 bin TL'den başlayıp, ortalama olarak 23 bin TL ile 40 bin TL arasında olabilir.

Nöroloji uzmanları genellikle ilaçlar ve diğer tedavi yöntemleri ile beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisini yaparlar. Cerrahi müdahaleler genellikle nöroşirurji (beyin cerrahisi) uzmanlarının alanına girer. EEG (Elektroensefalografi) çekimi ağrısız bir işlemdir, elektrotlar beyne elektrik vermez sadece elektriksel aktiviteyi ölçer. Bu nedenle EEG çekimi can acıtmaz.
 
Geri
Üst