AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Noroblastom kendiliginden gecer mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.623
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Nöroblastom kendiliğinden geçer mi?​

Bu durumda tümör hücreleri adeta kendi kendilerini öldürürler. Uzmanlar buna apopitoz‎ derler. Tümörün bu şekilde spontan kendiliğinden küçülüp yok olması haline sadece süt çocukluğu döneminde görülen ve evre 4S / evre MS olarak tanımlanan nöroblastomlarda rastlanılır.

Neuroblastoma kanseri nedir?​

Neuroblastoma kanseri nedir?
Nöroblastom (ya da nöroblastoma), sinir hücrelerinden çıkan tümördür. Genellikle bir yaş altı bebeklerde görülen bu ur (tümör), çocuk yaşlarda görülen kanser türlerinin yaklaşık % 10’luk bir kısmını oluşturur.

Nöroblastom kaç yaşında olur?​

Nöroblastom, 1 yaşından küçüklerde en sık görülen, tüm çocukluk çağı kanserlerinin ise %6’sını oluşturan ve sinir sistemi kaynaklı bir kanser türüdür. Her yıl 15 yaş altı 100.000 çocuktan yaklaşık birine nöroblastom teşhisi konmaktadır. Bu rahatsızlığa sahip çocuklar ortalama 1-2 yaş civarı tanı alır.

Nöroblastom orta hattı geçer mi?​

Nöroblastom orta hattı geçer mi?
Tedavi için evreleme önemli Bu tanı işlemleriyle birlikte tümörün evrelemesi de yapılmaktadır. Nöroblastomun evreleri şöyle sıralanabilir: Evre 1: Tümör köken aldığı organda sınırlıdır, orta hattı geçmez.
Nöroblastom tedavisi ne kadar sürer?​
Tedavi süreci: Tedavide cerrahiyi takiben (cerrahi mümkün değilse sadece biyopsi) kemoterapi uygulanır. Altı adet yoğun kemoterapi bloğunu takiben 4 tane nispeten hafif idame tedavisi uygulanır (toplam tedavi süresi yaklaşık 1 yıldır).

Nöroblastom ameliyatı kaç saat sürer?​

Nöroblastom ameliyatı kaç saat sürer?
………………………………………………………………………………………………………… Böbreküstü bezinden köken alan tümörün cerrahi olarak batından çıkarılması. Ameliyat yaklaşık olarak 3-4 saat sürebilir. İşlem, aileden onam alan danışman doktorun dışında bir uzman hekim tarafından yapılabilir.

Noroblast nedir?​

Nöroblast, farklılaşmamış sinir hücrelerine verilen isimdir. Postmitotik evrededirler yani bölünmezler. Beynin farklı bölgelerine göç eder ve burada gerekli sinaptik bağlantıları kurarak yetişkin birer sinir hücresine dönüşürler.

Wilms tümörü orta hattı geçer mı?​

Wilms tümörü orta hattı geçer mı?
orta hattı geçmez, ki ve sss met. sevmez, ac coin lx, 11p13 del wagr wt-1gen, 11p15 del bws wt-2 gen, denys wt-1 gen, trifazik histo, pns sever, familyal aniridi ilişkili, ras artar-ht, epo artar- sitemi, hiperca(belki de d vit sebebi), gk artar-cushingoid, vci sendromu yapabilir vs vs.
 
Nöroblastom, sinir hücrelerinden çıkan bir tümör türüdür. Genellikle bir yaş altı bebeklerde görülen bu kanser türü, çocuk yaşlarda görülen kanserlerin yaklaşık %10'unu oluşturur. Nöroblastom, sinir sistemi kaynaklı bir kanser olduğundan genellikle beyin, sinirler ve diğer dokular etkilenir. Bu durum tedavi sürecini etkileyebilir.

Nöroblastomun evreleri tanı koymada ve tedavi planlamasında önemlidir. Evreleme işlemi tümörün büyüklüğünü, yayılımını ve etkilediği organları belirlemeyi amaçlar. Evre 1, tümörün köken aldığı organda sınırlı olduğunu ve orta hattı geçmediğini ifade eder. Bu evrede tümör genellikle daha kolay tedavi edilebilir.

Nöroblastom tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Tedavi genellikle cerrahi müdahale, kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemleri içerir. Cerrahi müdahale, tümörün çıkarılması için gerçekleştirilir ve süresi genellikle tümörün yerleşim yeri ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Nöroblastom ameliyatı genellikle 3-4 saat sürebilir.

Nöroblastom tedavi süreci kişiden kişiye değişebilir ancak genel olarak cerrahi sonrası kemoterapi uygulanır. Yoğun kemoterapi blokları ve idame tedavileri toplamda yaklaşık 1 yıl sürebilir. Tedavinin etkinliği ve süresi hastanın genel sağlık durumu, tümörün evresi ve diğer faktörlere bağlı olacaktır.

Nöroblastomun evrelendirilmesi ve tedavisi uzmanlık gerektiren bir konudur. Bu nedenle, çocuğunuzda veya yakınınızda nöroblastom şüphesi varsa en kısa sürede bir uzman onkolog veya çocuk cerrahıyla iletişime geçmeniz önemlidir. Uzmanlar tarafından yapılacak detaylı değerlendirme ve tedavi planlaması, hastalığın seyrini ve tedavi sürecini belirlemek açısından önemlidir.
 
Geri
Üst