AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Normlar guncellendi mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Normlar güncellendi mi?​

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.
Norm fazlası olup olmadığımı nasıl öğrenirim?
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.

Norm fazlası atama ne zaman 2021?​

Norm Fazlası Öğretmenlerin İLÇE İÇİ Atama Başvurularının Alınması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Onay/Red İşlemlerinin Yapılması 16 – 18 Kasım 2021 ** Tercih Formları 19 Kasım 2021 Saat 12:00 a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne DYS üzerinden ulaştırılacaktır.
Öğretmen norm güncellemeleri ne zaman?
2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22.09.2021- 05.10.2021 tarihleri arasında ekte gönderilen “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm fazlası öğretmenler nereden Tercih yapacak?​

Öğretmenler, kendi alanlarında ihtiyaç listesinde yayınlanan en fazla 25 kurumu tercih edebileceklerdir. 1- Norm kadro fazlası bulunan alanlardaki tüm öğretmenlerin hizmet puanı MEBBİS-Özlük Modülü üzerinden başvurunun son gününe göre hesaplanarak, norm fazlası öğretmenleri tespit edilecektir.
Norm kadro güncellemeleri nereden yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS modülü üzerinden norm güncelleme işlemini başlattı. Önce okullar ve kurumlar norm veri girişlerini tamamlayacaklar sonrasında ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri norm güncellemelerin kontrol ve onay işlemlerini yapacaklar.

Norm fazlası hangi durumda olur?​

“(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.
Kaç saat dersle norm fazlası olunur?
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm kadro fazlası öğretmenler ne zaman tayin ister?​

* 53. Madde 2. Fıkrasına göre norm fazlası öğretmenlerden İl içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanların atamaları, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın (3 yıl şartı aranmaksızın) tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına yapılabilir.
Norm fazlası ne zaman belirlenir?
Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır.

Okullarda norm kadro güncellemesi nasıl yapılır?​

Söz konusu güncelleme işlemleri için MEBBİS veri tabanındaki “Norm Kadro Modülü” il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile eğitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere 21.10.2020 tarihinde illerin MEBBİS yöneticilerine yetki verilerek açılacak.
Norm fazlası atama tercihleri nereden yapılır?

Norm Kadro Güncellemesi nasil yapilir?​

Norm kadro nedir nasıl yapılır?
Saat açısından yıllık olarak elde edilen toplam iş yükünün yine saat açısından bir kişinin bir yıllık çalışma süresine bölünmesi suretiyle söz konusu organizasyonun personel ihtiyacı, başka bir ifadeyle norm kadrosu sayısal olarak belirlenir.

Geri