AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Normal dogum 9 ay 10 gunu gecer mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.938
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Normal doğum 9 ay 10 günü geçer mi?​

Bu nedenle erken doğma tehlikesi varsa doğum mümkün olduğunca geciktirilmeye çalışılır. 37 haftaya kadar doğum olursa bu erken doğumdur, bebek belli sıkıntılar yaşayabilir, ama genelde sorunsuz atlatılır. 40+0a Beklenen Doğum Tarihi (BDT) denir, 9 ay 10 günün dolduğu tarihtir. Ama her bebek 9 ay 10. gün doğmaz.

Doğum ne zaman olur?​

Çoğu hamilelik yaklaşık 40 hafta sürer (veya gebe kaldıktan sonra 38 hafta), bu nedenle genellikle son doğum tarihinizi tahmin etmenin en iyi yolu, son adet döneminizin (SAT) ilk gününden itibaren 40 hafta veya 280 gün saymaktır.

Hangi kadınlar normal doğum yapamaz?​

Hangi kadınlar normal doğum yapamaz?
Annenin kalp hastalığı, yüksek tansiyon, bel fıtığı gibi hastalıklardan dolayı ıkınmanın sorun oluşturabileceği durumlar, Annenin genital bölgesinde oluşmuş uçuk ve HPV gibi virütik enfeksiyon oluşmuş olması gibi durumlarda normal doğum yerine sezaryen tercih edilmektedir.

Doğum en fazla ne kadar gecikir?​

Doğum en fazla ne kadar gecikir?
Dolayısıyla bunun 3 hafta öncesi ve 2 hafta sonrası normal, zamanında bir doğum olarak kabul edilir. 37 hafta öncesinde olan doğumlar; erken doğum, 42 hafta sonrasında gerçekleşen doğumlar ise geç doğum, miat aşımı olarak adlandırılır.

10 haftalık gebelik kaç aylık?​

10 haftalık gebelik kaç aylıktır? 10. hafta ile birlikte gebeliğin ilk trimesterinin sonuna gelinmiştir. Her bir trimester 3 ayı kapsamaktadır. 10 haftalık hamilelik 2 ay 10 günlük hamileliğe denk gelmektedir ve anne hamileliğin 3. ayının içindedir.

Normal bir bebek kaç haftada doğar?​

Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.

40 haftada doğum olmazsa ne yapılır?​

40 haftada doğum olmazsa ne yapılır?
Bebeğin Gelişimi 40 haftayı geçen gebelikte endişelenmenize gerek yoktur. Tıp literatürüne göre, her şey yolunda olduğu sürece 42 hafta dolana kadar (9 ay 24 dün) bebeğin gelmesi beklenebilir. Böyle bir olasılıkta doktor bebeği daha sık takip etmeyi önerecektir. Bazı doktorlar 41 hafta dolana kadar doğumu beklerler.

Kaç cm açılma olduğu nasıl anlaşılır?​

Kaç cm açılma olduğu nasıl anlaşılır?
Başlangıçta 0 cm olan rahmin girişi, doğumun ilerlemesi ile birlikte 1 cm’den 10 cm’ye kadar açılma gösterir. Rahim ağzı açıklığı 10 cm’ye ulaştığında ise, artık bebeğiniz doğmaya hazır demektir.

Hangi durumlarda normal doğum tercih edilmez?​

Hangi durumlarda normal doğum yapılır?​

 
Normal doğum tercih edilmez durumlar şunlardır:
- Annenin kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi sağlık problemlerinin olması
- Genital bölgede uçuk veya virütik enfeksiyonların varlığı
- Bel fıtığı gibi durumlar
- Bebeğin normal şekilde doğmasını engelleyen sorunların bulunması

Normal doğum yapılır durumlar ise genel olarak;
- Sağlıklı bir hamilelik süreci geçiriliyorsa
- Bebeğin normal şekilde doğabileceğine dair herhangi bir risk bulunmuyorsa
- Annenin genel sağlık durumu doğum için uygunsa

Bu durumlar dışında doktorun belirlediği özel durumlar da normal doğumun tercih edilip edilmeyeceğini belirleyebilir. Bu nedenle doğum planlaması ve süreci her bireye özeldir ve doktorun önerileri dikkate alınmalıdır.
 
Geri
Üst