AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Norm kadro 3 4 ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Norm kadro 3 4 ne demek?​

– Norm kadro uygulamasında esneklik sağlanacak YÖK Genel Kurulunun 18 Ocak 2022 tarihi toplantısında alınan karara göre, Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte yer alan 2/3 oranının 3/4’e çıkarılması kararlaştırıldı.

60 saat derse kaç norm verilir?​

Branş öğretmenleri için norm hesaplanırken; 6-31 saate kadar 1, 31-42 saate kadar 2, 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.

Neye göre norm fazlası olunur?​

Neye göre norm fazlası olunur?
“(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Norm kadro sayısı ne demek?​

Norm kadro sayısı ne demek?
Norm Kadro, bir birimde ya da bir kurumda bilfiil yapılan işlerin iş yüküne göre orada çalışması gereklipersonel sayısının saptanmasıdır. Norm kadronun amacı gereksiz istihdamın önlenmesi ve buna bağlıolarak emek verimliliğinin arttırılmasıdır.

58 saat derse kaç norm verilir?​

Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm fazlası atamaları hangi aylarda yapılır?​

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Akademide norm kadro ne demek?​

Akademide norm kadro ne demek?
Norm kadro nedir? *Yönetmelikte yer alan tanıma göre: Yükseköğretim kurumlarında bir bölüm, anabilim/anasanat dalı veya programda eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerin sürdürülebilmesi için bu Yönetmelik çerçevesinde sayısı belirlenen öğretim elemanı kadrosu.

Memuriyette kadro ve norm kadro nedir?​

Memuriyette kadro ve norm kadro nedir?
Norm kadro; Vatandaşlarına hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro yapılanmasıyla yakından ilgili bu kavramda bu kurumların hizmetlerin yürütülmesi için personelin nitelik, sayı, sahip olacağı unvan ve derece olarak tespit edilmesi ve standart hale getirilmesine denmektedir.

Norm kadro yönetmeliği ne demek?​

Norm kadro hesaplaması nasıl yapılır?​

Norm kadro hesaplanırken o branşa ya da alana ait toplam ders saati sayısı dikkate alınır….Branş öğretmenleri için norm hesaplanırken;
- 6-31 saate kadar 1,
- 31-42 saate kadar 2,
- 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.

Öğretim görevlisi olmak için ne yapmalıyım?​

Öğretim görevlisi olmak için ne yapmalıyım?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.

Norm kadro neyi ifade eder?​

Norm kadro neyi ifade eder?
Norm kadro bir işletme, bir kuruluş ya da bir birimin saptanan amacına ulaşabilmesi için, kullandığı teknoloji de göz önünde tutularak amacı doğrultusunda yapması gerekli işlerin iş yüküne göre orada istihdam edilmesi gerekli personel sayısının nitelikleri itibariyle saptanmasıdır.

Norm kadro çalışması nedir?​

Norm hesaplama nasıl yapılır?​

31 saate kaç norm verilir?​

31 saate kaç norm verilir?

Norm kadro fazlası nasıl belirlenir?​

Norm kadro fazlası nasıl belirlenir?
 
Norm kadro kavramı, bir kurum veya bir birimde yapılması gereken işlerin iş yüküne göre o alanda çalışması gereken personel sayısının belirlenmesidir. Başka bir deyişle, norm kadro, işletmenin veya kurumun amacına ulaşabilmesi için gereken personel sayısını ifade eder. Norm kadro hesaplamalarında genellikle ders saatleri, çalışma koşulları ve benzeri unsurlar dikkate alınır.

Norm kadro 3/4 uygulaması ise, üniversitelerde öğretim elemanı norm kadrolarının belirlenmesine ve kullanılmasına ilişkin yapılan bir düzenlemedir. Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte yer alan 2/3 oranının 3/4’e çıkarılması kararı, Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulu'nun 18 Ocak 2022 tarihli toplantısında alınmıştır. Bu düzenleme ile norm kadro hesaplamalarında esneklik sağlanmış ve norm kadro dağılımlarında değişiklik yapılmıştır.

Norm kadro hesaplamalarında genellikle ders saatleri esas alınır. Örneğin, branş öğretmenleri için norm hesaplanırken;
- 6-31 saat arası ders için 1 norm,
- 31-42 saat arası ders için 2 norm,
- 42 saatten fazla olan her 21 saat için 1 norm verilir.

Norm kadro fazlası, birimdeki iş yüküne oranla fazla sayıda personelin olması durumunda ortaya çıkar. Öğretmenler arasında norm kadro fazlası oluşması durumunda, istihdam alanı daralanlar veya norm kadro sayısı azalanlar hizmet puanı üstünlüğüne göre değerlendirilir ve norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Norm kadro hesaplamalarında önemli olan unsurlardan biri de norm kadro sayısıdır. Norm kadro sayısı, bir birimde ya da bir kurumda çalışması gereken personel sayısının iş yüküne göre belirlenen miktarıdır. Bu sayede gereksiz istihdamın önlenmesi ve emek verimliliğinin arttırılması hedeflenir.
 
Geri
Üst