AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Norm fazlasi tercihleri nereden yapilir?

Editör

Yeni Üye

Norm fazlası tercihleri nereden yapılır?​

Öğretmenler, kendi alanlarında ihtiyaç listesinde yayınlanan en fazla 25 kurumu tercih edebileceklerdir. 1- Norm kadro fazlası bulunan alanlardaki tüm öğretmenlerin hizmet puanı MEBBİS-Özlük Modülü üzerinden başvurunun son gününe göre hesaplanarak, norm fazlası öğretmenleri tespit edilecektir.

Norm fazlası nasıl hesaplanır?​

Artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro daha verilir. Örneğin 57 saat için 3 norm (42+15 den), yine 78 saat için de (63+15 den) 4 norm hesaplanır. Aşağıdaki forma branşınıza ait toplam ders yükünüzü girerek norm sayınızı hesaplayabilirsiniz.

Norm Fazlası Atamaları Nasıl Yapılır?​

Norm Fazlası Atamaları Nasıl Yapılır?
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm fazlası olmamak için kaç saat derse girmek gerekir?​

Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm fazlası öğretmenler il içi tayin istemek zorunda mı?​

Dolayısıyla norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi il dışı yer değiştirmede tercih yapma zorunlulukları bulunmamaktadır.

Norm fazlası olan öğretmen ilçe dışına atanır mı?​

Norm fazlası olan öğretmen ilçe dışına atanır mı?
Özür durumu olan norm fazlası öğretmenler resen ilçe dışına atanamaz veya görevlendirilemez.

Norm kadro neye göre hesaplanır?​

Norm Kadro Nasıl Hesaplanır? Norm kadro özellikle öğretmenler üzerinden ele alınır ve derece ile unvana bağlı olarak farklı nitelikler üzerinden oluşturulur. Bu bağlamda örgün öğretim kurumları adına genel bilgi ve meslek dersleri üzerinden, haftalık toplam ders yükü norm kadro hesaplaması ile gerçekleşir.

Norm fazlası atamaları hangi aylarda yapılır?​

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm Kadro Fazlası öğretmen atamaları ne zaman yapılır?​

Norm Kadro Fazlası öğretmen atamaları ne zaman yapılır?
Norm Fazlası Öğretmenlerin İLÇE İÇİ Atama Başvurularının Alınması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Onay/Red İşlemlerinin Yapılması 16 – 18 Kasım 2021 ** Tercih Formları 19 Kasım 2021 Saat 12:00 a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne DYS üzerinden ulaştırılacaktır.

16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olur mu?​

6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Norm fazlası öğretmen okulda kaç saat kalır?​

Cevap: “aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini kadrolarının bulunduğu okul veya kurumda dolduramamalarına bağlı olarak ” denmekte. Eğer okulda 21 saate kadar ders varsa norm kadrodaki öğretmen hiçbir şekilde başka okula görevlendirilemez.

Norm kadro fazlası öğretmen tercih yapmak zorunda mı?​

Norm kadro fazlası öğretmen tercih yapmak zorunda mı?
Buna göre; 1) Norm fazlası öğretmenler 3. Madde doğrultusunda, öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan -10- eğitim kurumuna atanmak üzere tercihte bulunacaktır.

Norm fazlası öğretmenler il dışı tayin isteyebilir mi?​

Bu öğretmen 3 yıl dolmadan ildışı tayin isteyemez mi? Hocam mevzuat açık ilde alanınızda norm kadro boşluğu olmaması halinde il dışına tercih vereceksiniz. Eğer zorunlu hizmetiniz bitmemişse yine zorunlu hizmet bölgesi kabul edilen bir ile atamanız yapılmalı.

Norm kadro fazlası olan il dışı tayin isteyebilir mi?​

Hocam mevzuat açık ilde alanınızda norm kadro boşluğu olmaması halinde il dışına tercih vereceksiniz. Eğer zorunlu hizmetiniz bitmemişse yine zorunlu hizmet bölgesi kabul edilen bir ile atamanız yapılmalı.

Geri