AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Norm Fazlası Öğretmen Resen Atanır Mı?

SoruCevap

Yeni Üye

Norm fazlası öğretmen resen atanır mı? Bu soru, Türkiye’deki eğitim sisteminin merak edilen konularından biridir. Norm fazlası öğretmen kavramı, öğretmen ihtiyacının karşılandığı durumlarda ortaya çıkar. Ancak, resen atanma ise öğretmenlerin istekleri dışında yapılan bir atama şeklidir. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin norm fazlası durumunu belirler ve resen atamaları gerçekleştirir. Bu durumda, öğretmenlerin norm fazlası olması durumunda resen atanma ihtimali bulunmaktadır. Bu atamalar, öğretmenlerin hizmet puanlarına, mezuniyet tarihlerine ve diğer kriterlere göre yapılır. Norm fazlası öğretmenlerin resen atanma durumu, eğitim sisteminin ihtiyaçlarına göre değişebilir.
İçindekiler

Norm Fazlası Öğretmen Resen Atanır Mı?​

Norm fazlası öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan norm kadro hesaplamalarında ihtiyaç duyulmayan öğretmenlerdir. Peki, norm fazlası öğretmenler resen atanır mı?
Norm fazlası öğretmenlerin resen atanabilmesi için bazı durumlar gerekmektedir. Bunlar:
Kadro açığı: Eğer bir okulda kadro açığı varsa ve bu kadro açığı norm fazlası öğretmenin branşıyla ilgili ise, norm fazlası öğretmen resen atanabilir.
Kadro açığı olmayan okullar: Eğer bir okulda kadro açığı yoksa, ancak başka bir okulda norm fazlası öğretmen varsa ve bu öğretmenin branşıyla ilgili bir kadro açığı olan okula atanmak istemesi durumunda, norm fazlası öğretmen resen atanabilir.
Norm fazlası öğretmenlerin resen atanabilmesi için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öncelik sırasına göre değerlendirme yapılır. Bu sıralamada öncelikli olan durumlar şunlardır:
Engelli öğretmenler: Engelli öğretmenler, norm fazlası olsalar bile öncelikli olarak atanırlar.
Tayin hakkı kazanan öğretmenler: Tayin hakkı kazanan öğretmenler, norm fazlası olsalar bile tayin hakkı kazandıkları okula atanırlar.
Norm fazlası öğretmenlerin tercihleri: Norm fazlası öğretmenler, tercih ettikleri okullara atanabilirler.
Eğer norm fazlası öğretmenler yukarıdaki durumlar kapsamında atanamazlarsa, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen diğer kriterlere göre değerlendirme yapılır. Bu kriterler arasında hizmet süresi, hizmet puanı ve öğretmenlikte uzmanlık gibi faktörler bulunmaktadır.
Norm fazlası öğretmenlerin resen atanıp atanmayacağına ilişkin kesin bir yanıt vermek mümkün olmamakla birlikte, yukarıda belirtilen durumlar ve kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılır.

Norm Fazlası Öğretmen Resen Atanır Mı?​

Norm Fazlası Öğretmen Resen Atanır Mı?
Norm fazlası öğretmenler, resen atanabilir.
Atama işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir.
Norm fazlası öğretmenler, boş kadrolara resen atanabilir.
Atama işlemlerinde öğretmenlerin tercihleri dikkate alınır.
Norm fazlası öğretmenler, ihtiyaç olan okullara resen atanır.

Norm fazlası öğretmenler, resen atanabilir.
Atama işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir.
Norm fazlası öğretmenler, boş kadrolara resen atanabilir.
Atama işlemlerinde öğretmenlerin tercihleri dikkate alınır.
Norm fazlası öğretmenler, ihtiyaç olan okullara resen atanır.

Geri