AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Norm fazlasi ogretmen ne yapmali?

Editör

Yeni Üye

Norm fazlası öğretmen ne yapmalı?​

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

1 derece öğretmenler kimler?​

657 Derece Kademe ve Derece Tablosu
- İlkokul mezunları, 15. derece ve 1. kademeden göreve başlar.
- Ortaokulu bitirenler, 14. derece ve 2. kademeden göreve başlar.
- Ortaokul denginde bulunan mesleki ve teknik okullardan mezun olanlar, 14. derece ve 3. kademede göreve başlar.

Etkili öğretmenlik stratejileri nelerdir?​

Etkili öğretmenlik stratejileri nelerdir?
Etkili bir öğretmen, sınıfı gerçek sahiplerine teslim etmelidir. Fakat öğrencilere kendi ortamlarını yaratmak için fırsat tanırken onlara rehberlik etmeyi göz ardı etmemelidir. Öğrencilere, kullanılmayacak materyallerin sınıfta biriktirilmesinin dağınıklıktan başka bir şey yaratmayacağı bilgisi kazandırılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı emrinde yedek subay ne demek?​

Milli Eğitim Bakanlığı emrinde yedek subay ne demek?
askerlik hizmetini * tsk bünyesinde, bağlı bulunduğu kışlanın belirlediği 18-22 günlük süreçler arasında değişen yedek subay acemilik egitiminin ardından kalkınmada öncelikli illerde bir eğitim-öğretim yılı süresince geçici görevlendirilerek yerine getiren ve yd. sb. maaşı alan öğretmenlere verilen ünvan.

Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik kesecek?​

Norm fazlası durumdaki aylıksız izinde olan öğretmenlerden “atanması durumunda aylıksız iznini sonlandırarak ilişik kesme süresi içerisinde göreve başlayacağını” dilekçe ile yazılı olarak beyan edenler tercih yapabileceklerdir.

Norm fazlası öğretmen okula gider mi?​

Eğer okulda 21 saate kadar ders varsa norm kadrodaki öğretmen hiçbir şekilde başka okula görevlendirilemez. Yukarıdaki gibi bir durumda bütün dersler norm kadrodaki öğretmene verilir ve norm fazlası öğretmen her iki okula da görevlendirilir.

Etkili bir öğretim için neler yapılabilir?​

Etkili bir öğretim için neler yapılabilir?
Bu nedenle sınıf içinde aşağıdaki etkinliklere yer verilmesi etkili bir öğretim için yararlı olabilir.
- Destekleyici Bir Sınıf Atmosferi Yaratmak.
- İçeriğin Tutarlı Olarak Sunulması
- Alıştırma ve Uygulama Çalışmaları
- Temel Destek Noktalarının Belirlenmesi.
- Stratejileri Öğretebilmek.
- İş Birlikli Öğrenme.

Yedek subay ne kadar maaş alıyor?​

Yedek subay ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yedek Subay | 6.800 | 9.830

Yedek subay ne demek?​

Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.

Norm kadro güncellemeleri ne zaman yapılır?​

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm fazlası atamalar ne zaman belli olacak?​

Norm fazlası atamalar ne zaman belli olacak?
Norm Fazlası Öğretmenlerin İLÇE İÇİ Atama Başvurularının Alınması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Onay/Red İşlemlerinin Yapılması 16 – 18 Kasım 2021 ** Tercih Formları 19 Kasım 2021 Saat 12:00 a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne DYS üzerinden ulaştırılacaktır.

Norm fazlası öğretmen okulda ne yapar?​

Norm fazlası öğretmen okulda ne yapar?
Böylece başka bir okula gönderilir. Norm fazlası olan öğretmenler okula en son atanan öğretmen olmaktadır. İstihdam alanı daralmış olan öğretmen görevli olduğu eğitim kurumunda norm fazlası olarak kadrosu devam eder ancak hizmet puanı artmaz.

Norm fazlası durumundaki öğretmenler için belirli süreçler ve kurallar mevcuttur. Öncelikle norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, 1. derece öğretmenler genel olarak ilkokul mezunlarıdır ve 15. derece ve 1. kademeden göreve başlarlar. Ortaokulu bitirenler 14. derece ve 2. kademeden, mesleki ve teknik okullardan mezun olanlar ise 14. derece ve 3. kademeden göreve başlarlar.

Etkili öğretmenlik stratejileri arasında sınıf içinde destekleyici bir atmosfer yaratmak, içeriği tutarlı bir şekilde sunmak, alıştırma ve uygulama çalışmalarına yer vermek, stratejileri öğretme becerisini geliştirmek ve iş birlikli öğrenmeye fırsat tanımak gibi yöntemler bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı emrinde yedek subay olan öğretmenler, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra kalkınmada öncelikli illerde bir eğitim-öğretim yılı süresince geçici görevlendirilerek yedek subay maaşı alırlar.

Norm fazlası öğretmenlerin atama süreçleri belirli prosedürlere tabidir. Atanmak isteyen norm fazlası öğretmenler, aylıksız izinlerini sonlandırarak ilişiklerini kesmek için dilekçe ile başvurabilirler. İlçe içi atamalar ve tercih tarihleri belirlenerek süreç ilerler.

Norm fazlası durumunda olan öğretmenler, eğer görev yaptıkları okulda 21 saate kadar ders varsa başka bir okula görevlendirilmezler. Ancak ders saatlerinde norm fazlası olan öğretmen daha fazla ders vermek zorunda kalabilir ve iki okula da görevlendirilebilir.

Norm fazlası atamalarının ne zaman belli olacağı belirli takvimlere göre yapılır. İlçe içi atama başvuruları, tercihlerin alınması ve onay/red işlemleri gibi adımlar belirli tarihler arasında gerçekleşir.

Norm fazlası öğretmenler, görev yaptıkları okullarda norm kadrosunda yer almasına rağmen kadrolarının devam ettiği durumda olabilirler. Ancak istihdam alanında daralma olduğu için hizmet puanları artmaz ve genellikle okula en son atanan öğretmenler arasında yer alırlar.

Geri